26. 4. 2019, 11:19 | Vir: STA

Xi najboljšemu prijatelju Putinu podelil častni doktorat

profimedia

Kitajski predsednik Xi Jinping je danes v Pekingu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu podelil častni doktorat pekinške univerze Tsinghua. Na tej univerzi je študiral tudi Xi, ki je Putina ob podelitvi laskavega naziva označil za svojega najboljšega prijatelja.

"V veliko veselje mi je, da ta naziv podeljujem svojemu najboljšemu prijatelju," je na slovesnosti v enem izmed hotelov v kitajski prestolnici dejal Xi. Putin pa mu je odgovoril, da je to zanj velika čast. Ob tem se je "dragemu prijatelju" Xiju zahvalil, da sta lahko skupaj doživela ta trenutek, ruske tiskovne agencije povzema francoska AFP.

Xi trenutno v Pekingu gosti drugo mednarodno konferenco Pas in pot, ki se je poleg Putina udeležuje še kakih štirideset predsednikov držav in vlad ter več drugih visokih predstavnikov, med njimi slovenski minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Ruski in kitajski predsednika sta imela ob robu konference tudi dvostransko srečanje, katerega cilj je predvsem krepitev gospodarskih vezi med državama.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.