4. 12. 2020, 17:43

YouTube vplivnež v neslani šali v živo ubil svojo nosečo izbranko

YouTube

»Čisto je bleda. Ne diha,« je rekel svojim sledilcem na drugi strani zaslona.

30-letni ruski YouTube zvezdnik Stas Reeflay (pravo ime Stanislav Rešetnikov) je med predvajanjem v živo od neznanega gledalca prejel 1.000 dolarjev s pobudo, da naj bi se v živo grobo ponorčeval iz 28-letne Valentine 'Valye' Grigorjeve. Kasnejša pričevanja so razkrila, da je bil Stas že večkrat v živo grob do Valentine.

Okrutnemu in med prenosom vidno opitemu Stasu ni bilo potrebno dvakrat reči. Za 'prank', zafrkacijo, zato je nato Valetino v samo spodnjem perilu prisilno zaprl na balkon pri temperaturah pod lediščem. Valetina je kasneje umrla zaradi podhladitve, dodaten šok ob vsem tem pa je bil, da je bila Valentina noseča.

V posnetkih, ki so še krožili po spletu, je bilo moč videti zadnje trenutke, ko je Stas Valentino prinesel z balkona. »Valya, si živa? Zajček moj, kaj je s tabo? Valya, Valya, hudič, videti si kot mrtva. Daj, reci mi nekaj, skrbi me,« se je slušalo v ozadju posnetka, ki je pretresel spletno javnost.

Stas nato Valentino odnese na kavč in se mirno vrne pred kamero, kjer se ponovno posveti svojim oboževalcem. Ti so kmalu začeli dojemati, da dejansko spremljajo uboj v živo. »Fantje … ni pulza. Čisto je bleda. Ne diha,« reče v kamero medtem, ko njegovo dekle umira za njim na kavču.

Ko je klical prvo pomoč, je predvajanje še vedno teklo v živo, kot tudi trenutek, ko so reševalci prispeli na kraj dogodka in so lahko le potrdili njeno smrt. Menda naj bi prenos v živo trajal še dve uri po tem, ko je umrla.

Stas večino svojih 'donacij' prejema od ruskega in mednarodnega občinstva, celo njegovi prijatelji pa so policiji potrdili, da so bili prenosi vedno polni krutosti do Valentine Grigorjeve.

YouTube

Če bodo potrdili, da je Valentina umrla zaradi podhladitve, Stasu grozi dve leti zapora. Obenem poteka vzporedna preiskava, v kateri želijo ugotoviti, če so bila med prenosom izvršena še kakšna druga kazniva dejanja.

Aktivistka Liza Lazerson je ob tem ostro obsodila tudi YouTube, ki po njenih besedah prepoveduje prikazovanje bradavičk, nasilne scene in krutost do žensk pa se lahko predvaja brez težav. »Ženska umre na prenosu v živo, občinstvo pa pošilja donacije morilcu. To se mora končati,« je zapisala in dodala: »Dokler se to ne reši, je cenzura nujna.«

Fotografije: YouTube. Vir: News.com.au

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.