10. 10. 2018, 12:03 | Vir: STA

Z ukradenim vozilom proti policistu in v beg

Daniel Novakovič/STA

Ljubljanski policisti so v torek v okolici Ljubljane izsledili ukradeno vozilo, v katerem sta bili dve osebi. Ko sta policista začela s postopkom, je voznik speljal proti enemu od policistov. Potem ko je ta ustrelil proti vozilu, sta osumljenca pobegnila. A ne za dolgo, saj sta ju policista kmalu prijela. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, sta bili v vozilu, ki je bilo prijavljeno kot ukradeno, dve osebi. V trenutku, ko sta policista začela s postopkom, pa je voznik naglo speljal direktno proti enemu od policistov. Ta pa je, da bi zavaroval svoje življenje, ustrelil proti prednjemu delu vozila (pnevmatiki) in potem še odskočil vstran, napadalec pa je s potnikom v ukradenem vozilu s kraja pobegnil.

Policista sta oba osumljenca prijela v bližini. Obema so odvzeli prostost, enega so pridržali. Po 48-urnem pridržanju ga bodo privedli k pristojnemu preiskovalnemu sodniku.

Kriminalisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, za katerega je predpisana kazen do pet let zapora. Oba osumljenca so v preteklosti že obravnavali za več premoženjskih kaznivih dejanj, za pridržanega osumljenca pa je v času napada veljal tudi ukrep prijetja s privedbo.

Uporabo strelnega orožja bo preverila ustanovljena komisija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord