15. 11. 2019, 12:01 | Promocijska objava

Z zajtrkom prvi postregli reševalnim ekipam, gasilcem in porodnišnicam po Sloveniji

Žito Press

Na današnji dan slovenske hrane in tradicionalnega slovenskega zajtrka so s košaro dobrot med drugim polepšali jutro petim ekipam reševalcev, gorskih reševalcev, gasilcev, in zaposlenim in porodnicam v kranjski porodnišnici.

Ekipe Reševalne postaje UKC Ljubljana, Gasilske brigade Ljubljana, Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj, Služba za zaščito in reševanje Maribor in Gorske reševalne službe Slovenije - postaja Celje v Mozirju, so danes navsezgodaj razveselile okusne dobrote za zajtrk.

V Žitu so tako želeli polepšati dan tistim, ki za nas skrbijo 24 ur na dan vse dni v letu, in jim tako, na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka, prvim dostavili okusen zajtrk. Košara dobrot, ki je skupno razveselili več kot 200 članov ekip, je poleg novega Žitovega Zajtrk kruha vsebovala še slovenski med, maslo, ekološka jabolka ter čaje 1001 CVET.

Pogostili so tudi 400 učencev Osnovne šole Livada Ljubljana. Mednarodni zasedbi učencev, ki prihajajo iz kar 27 držav po svetu, so tudi na ta način predstavili sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka, saj so jim poleg okusnega obroka pripravili še nepozaben nastop Boštjana Gorenca - Pižame. Ta jim je namreč na zabaven z moderno pravljico razložil pomen zajtrka in uživanja v njem v družinskem krogu. V sodobnem, hitrem tempu življenja namreč zajtrk prepogosto izpuščamo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.