2. 5. 2020, 11:53 | Vir: STA

Zbolel ruski minister Vladimir Jakušev, premier Mihail Mišustin okužen

profimedia

V Rusiji so danes zabeležili skoraj 10.000 novih okužb s koronavirusom, kar je največ v enem dnevu doslej. Skupaj je okuženih več kot 124.000 ljudi. Za boleznijo covid-19 je zbolel tudi minister za gradbeništvo Vladimir Jakušev, ki se zdravi v eni od moskovskih bolnišnic.

Da je Jakušev zbolel za covidom-19, so v Moskvi potrdili dan po objavi, da je z novim koronavirusom okužen ruski premier Mihail Mišustin, ki je od četrtka v samoizolaciji. "Zdravil se bom v bolnišnici pod nadzorom zdravnikov," je po poročanju ruske tiskovne agencije Interfaks potrdil Jakušev. Za koronavirusno boleznijo 19 je sicer zbolel tudi njegov namestnik.

Število okužb se je danes v Rusiji povzpelo za 9623 na 124.054, so potrdile ruske oblasti. V zadnjih 24 urah je umrlo 57 ljudi, skupaj v Rusiji 1222, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Epicenter okužb je v Moskvi, kjer so doslej potrdili 52.658 okužb, od tega samo danes 5358 novih primerov.

Moskovski župan Sergej Sobjanin je danes sporočil, da sta z novim koronavirusom okužena dva odstotka prebivalcev prestolnice. "Glede na vzorčno testiranje različnih skupin populacije sta okužena približno dva odstotka vseh prebivalcev Moskve," je sporočil Sobjanin.

Epidemija novega koronavirusa v Moskvi še ni dosegla vrhunca, je danes opozoril Sobjanin.

Ruski premier Mišustin je v četrtek v videoklicu s predsednikom Vladimirjem Putinom, ki ga je prenašala ruska televizija, sporočil, da je okužen z novim koronavirusom. Da bi zaščitil ostale člane vlade, je odšel v samoizolacijo. Na položaju predsednika vlade ga bo v tem času nadomeščal njegov prvi namestnik Andrej Belousov.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ