24. 8. 2018, 10:08 | Vir: STA

Za konec tedna prihaja občutnejša ohladitev

Profimedia

Po daljšem obdobju poletnih temperatur nad 30 stopinj se konec tedna obeta občutnejša ohladitev, ko bodo temperature podnevi padle tudi na 15 stopinj Celzija. Vse od danes popoldne do sobote dopoldne so možne tudi nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra, opozarja Agencija RS za okolje. V večjem delu države bodo vse do nedelje naraščali vodotoki.

V soboto bodo temperature z današnjih 31 stopinj Celzija, kolikor jih napovedujejo vremenoslovci, padle na 17 stopinj, v nedeljo pa še nekoliko bolj, na 15. Nekoliko topleje bo znova v ponedeljek in torek, ko naj bi se temperature postopoma spet dvigovale, a 30 stopinj do konca meseca naj ne bi več dosegle.

Zaradi obilnega dežja, ki ga vremenoslovci pričakujejo ta konec tedna, bodo od danes zvečer pa do nedelje v večjem delu države hitro naraščali hudourniški vodotoki in manjše reke. Ob tem so možna tudi posamezna razlivanja.

Pojav je bolj verjeten v jugozahodni ter tudi zahodni in osrednji Sloveniji, in sicer od sobote dopoldne do nedelje ponoči. V primeru dolgotrajnejših krajevnih nalivov so ponekod možne tudi hudourniške poplave, opozarjajo na agenciji za okolje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.