13. 2. 2017, 15:00 | Vir: STA

Za nami je nekaj še posebno črnih dni v rubriki kronika!

STA

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 34 prometnih nesreč, od tega tri nesreče z lahkimi poškodbami in ena s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 40 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 18-krat posredovali na javnih krajih in 22-krat v zasebnih prostorih. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 22 tatvin, 27 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesne poškodbe, dve ponarejanji listin in dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, eno ponarejanje denarja, ena drzna tatvina in eno kaznivo dejanje nasilja v družini.

A čeravno nas podobna (zdi se, da nadvse suhoparna statistična) poročila slovenskih policistov pričakajo praktično vsak dan, pa je bilo v teh dneh nekaj še posebno težkih kaznivih dejanj, med katerimi so celo umor in poskusi umora, ki so osupnile in presenetile tudi vsega hudega vajene policiste.

Med drugim je policija:

  • ... zaradi umora ženske v središču Izole pridržala 36-letnega Izolana, ki je živel na istem naslovu kot žrtev, je pojasnil Igor Jurič s Policijske uprave Koper. Operativno komunikacijski center je nekaj po 3. uri ponoči prejel klic občana, da je neznanec na Manziolijevem trgu vlekel truplo in ga zapustil ob smetnjaku. Policijska patrulja, ki je prišla na kraj, je potrdila, da se tam nahaja truplo ženske, sledi vlečenja trupla pa so policiste pripeljale do stanovanja, kjer sta policista prijela osumljenca, ki jima je odprl vrata. Pri tem sta priči potrdili, da gre za isto osebo, ki je vlekla truplo. Osumljenec je ta hip v priporu, glede na njegovo psihofizično stanje pa ga bodo verjetno hospitalizirali.
  • Na Policijski upravi Novo mesto so v noči z nedelje na ponedeljek prejeli tudi anonimni klic, s katerim jih je prijavitelj opozoril na posnetek pretepa, ki naj bi bil objavljen na družbenem omrežju. V okolici Podbočja so nato davi okoli 4. ure našli hudo pretepenega 26-letnega moškega, ki so ga reševalci zaradi hudih in smrtno nevarnih poškodb prepeljali v UKC Ljubljana. Policisti in kriminalisti, ki so takoj začeli z ugotavljanjem vseh okoliščin oz. z ugotavljanjem identitete vpletenih na posnetku in kraja pretepa, so zaradi suma kaznivega dejanja prijeli dva osumljenca, stara 20 in 29 let.
  • Medtem je postalo znano tudi, da je poskus umora v Kidričevem prejšnji teden zagrešil 47-letnik, ko je ob prihodu domov zalotil svojo ženo z drugim moškim. V svojem stanovanju je s pištolo streljal na 47-letnega znanca, ki je bil tam z njegovo ženo. K sreči nihče ni bil poškodovan. Strelcu, ki je zdaj v priporu, grozi do 30 let zapora. Dogodek se je zgodil v noči z 8. na 9. februar, kriminalisti pa so strelca po intenzivni iskalni akciji izsledili dopoldne v Lovrencu na Dravskem polju.
  • Na Policijski upravi Koper so zdaj razkrili tudi podrobnosti dejanja izpred dni, v katerem so roparji eno žensko močno poškodovali po glavi, drugo pa po nogah. Na kraju ju je oskrbel zdravnik, z reševalnim vozilom so ju odpeljali v Splošno bolnišnico Izola. Osumljenca sta takoj po vstopu v hišo fizično napadla obe ženski in tudi prerezala telefonsko žico, vendar je ena od žensk še pred vstopom nepridipravov uspela poklicati interventno številko policije. Policisti so tako v zgornjem nadstropju hiše prijeli 30-letnika z območja Novega mesta in 42-letnika z območja Kočevja. Naslednjega dne so kočevski policisti prijeli še 36-letnika z območja Kočevja, ki je moškima pomagal.

Še nekaj bizark minulega vikenda:

  • Ko so obalni policisti v soboto zvečer v Portorožu zaradi prevelike hitrosti ustavljali vozilo, je iz njega izstopil 20-letnik, ki je nato zbežal z vrečko konoplje v roki. Med begom se je zatekel v skladišče lokala, kjer je skril vrečko, v kateri je bilo pol kilograma konoplje. Policisti so ga nato dobili, a je uspel pobegniti in skočiti v morje. Ko je prišel iz morja, pa so ga policisti prijeli in pridržali.
  • Gorenjski prometni policisti pa so v nedeljo popoldan na zgornji gorenjski avtocesti, kjer je hitrost omejena na 110 kilometrov na uro, obravnavali voznika, ki je drvel s hitrostjo 203 kilometre na uro. Izdali so mu plačilni nalog v višini 1600 evrov in devet kazenskih točk, so za STA povedali na Policijski upravi Kranj.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.