27. 10. 2018, 14:41 | Vir: STA

Za neprimerno obnašanje in otipavanje na letalu se moški izgovarja na Trumpa

profimedia

Ameriška policija je na letališču v mestu Albuquerque v Novi Mehiki aretirala moškega, ki je med letom iz teksaškega Houstona večkrat zgrabil sopotnico za prsi. Policistom je nato pojasnil, da je "predsednik ZDA Donald Trump dejal, da ni nič narobe s tem, če žensko zgrabiš za njene intimne dele".

Ženska je na letu v Novo Mehiko zaspala, prebudilo pa jo je otipavanje potnika, ki je sedel za njo. Sprva je mislila, da gre zgolj za slučajen dogodek, ko pa jo je moški pol ure kasneje ponovno prijel za dojko, se je soočila z njim, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Osebje letalske družbe Southwest je žensko po incidentu premestilo na drug sedež v zadnji del letala, policija pa je moškega takoj po pristanku v Albuquerqueju aretirala.

Na okrožno sodišče v Novi Mehiki so nato proti predrznežu vložili tožbo, v kateri je ta opredeljen kot "starejši moški, ki dela kot upravljavec težkih strojev".

Tik pred predsedniškimi volitvami v ZDA leta 2016 je v javnost pricurljal posnetek, na katerem se ameriški predsednik Trump hvalil, da lahko z ženskami dela, kar hoče, ker je slaven. Ob tem je še dejal, da jih zaradi tega lahko grabi tudi za spolovila. Priznal je, da je to počel redno. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.