24. 11. 2023, 15:58 | Promocijska objava

Za obarvanje notranjih prostorov in razpoloženja

promocijska fotografija

Božične zvezde vnašajo barvo v dolgočasne jesenske dni.

Božične zvezde so absolutne zvezde, ne le med adventom in božičem. Te čudovite rastline so zelo iskane tudi kot jesenski okras. Tople barve njihovih svetlih cvetnih listov polepšajo vsako notranjost ter v jesenske dni vnašajo dobro počutje in pozitivno razpoloženje. Vsestranske zvezde se brez težav prilegajo vsem stilom notranjosti. Strokovnjaki iz pobude Stars for Europe (SfE) predstavljajo jesenske dekoracije, ki vključujejo božične zvezde, da bodo sivi dnevi bolj svetli in da mračne misli ne bodo imele nobene možnosti. 

Jesenske sanje: božične zvezde in buče

Buče veljajo za modni dodatek jeseni. V svojih številnih različnih barvah, oblikah in velikostih ti sadeži izgledajo še bolje v kombinaciji z božičnimi zvezdami. Od konca oktobra lahko božične zvezde najdete v vseh specializiranih prodajalnah. Raznolikost je tradicionalno največja okoli noči čarovnic. Božične zvezde v barvah lososa, cimeta ali marelice so idealne za jesenske dekoracije. V kombinaciji z bučami ustvarijo tonsko mešanico barv, ki v vsak prostor vnese veselo vzdušje. Te rastline, ki jih je preprosto vzdrževati, lahko uporabite tudi kot okraske za noč čarovnic. Bujna božična zvezda je videti fantastično v tem režečem se oranžnem bučnem sadilniku. Njeno gosto listje in pisani ovršni listi nad obrazom buče so videti kot bujna dlaka.

promocijska fotografija

Romantična notranjost v slogu podeželske idile obarvana z nežno pastelnimi božičnimi zvezdami 

Božične zvezde v nežnih pastelnih odtenkih in kremni barvi se odlično ujemajo z romantično notranjostjo v slogu podeželske idile.

Levo: mini božične zvezde v rožnati in krem ​​barvi izgledajo osupljivo v kvačkani košarici. Namig: da preprečite iztekanje vode ali prekomerno namakanje rastlin, obložite notranjost košarice z nepremočljivo folijo in rastline zalivajte v majhnih količinah.

Levo: marelične božične zvezde tvorijo okrasno tihožitje s starinskimi knjigami in vintage dodatki. Pomembno: da bi božične zvezde uspevale, potrebujejo svetlo, toplo mesto, zaščiteno pred prepihom. Če so vaše rastline na napačnem mestu, se bodo odzvale tako, da jim bo odpadlo listje.

Lepi dvojec božičnih zvezd na desni prav tako pritegne pozornost s svojimi dvobarvnimi listi v pastelnih odtenkih.

Mehki pastelni odtenki so močno prisotni tudi v nenavadnem šopku rezanih božičnih zvezd, borovih vejic, evkaliptusa, obarvanih špargljev in različnih posušenih cvetov na levi. Kot rezano cvetje so božične zvezde impresivne s svojimi ogromnimi, živobarvnimi lažnimi cvetnimi listi. Že sama velikost čudovitih ovršnih listov pomeni, da ne potrebujete drugih cvetov. Namig: stebla božične zvezde takoj po tem, ko ste jih odrezali, za nekaj sekund potopite v vročo vodo (cca. 60 °C) in nato v hladno vodo. V čisti vodi bodo ostali sveži do dva tedna.

promocijska fotografija

Sodobno življenje z božičnimi zvezdami in listnatimi rastlinami

Božične zvezde so odlične sobne rastline, ki dodajo barvite poudarke jeseni in zimi ter se dobro ujemajo z drugimi sobnimi rastlinami. V tej notranjosti v stilu podstrešja božične zvezde različnih barv in velikosti ustvarjajo domače vzdušje. Velike listnate rastline poudarjajo eksotični občutek in povečujejo dobro počutje v prostoru. 

Na gosto zasejana skleda, postavljena na tla sredi sobe, je fantastična osrednja točka. Za ta sodoben aranžma so rdeče božične zvezde kombinirali s slonovim ušesom (Alocasia zebrina), okrasnimi šparglji (Asparagus plumosus), begonijami z barvnimi listi (Begonia rex 'Indian Summer'), rastlino ogrlica (Dischidia nummularia) in filodendronom 'Prince of Orange'. 

Na tem osupljivem stenskem prikazu na levi božične zvezde in listnate rastline spremenijo navpične škatle za sajenje v živo umetnost. Ta ustvarjalna kompozicija je sestavljena iz svetlo rdečih božičnih zvezd, živčnih rastlin (Fittonia verschaffeltii), rastlin puščice (Syngonium), palčkov (Tradescantia fluminensis tricolor), okrasnih špargljev (Asparagus densiflorus 'Meyeri'), sladkorne trte (Parthenocissus striata) in srčaste praproti (Hemionitis arifolia).

Tudi božične zvezde izgledajo dramatično kot rezano cvetje v tem aranžmaju na levi. Skupaj z anturiji (Anthurium andraeanum), orhidejami (Vanda), divjimi šparglji (Asparagus acutifolius), posušenimi semenskimi glavicami (Scabiosa stellata), protejo (Protea neriifolia), srebrnikom (Leucadendron 'Safari Sunset') in drugimi cvetlicami tvorijo osupljivo kombinacijo. Nasvet: rezane božične zvezde bodo zdržale do dva tedna, če odrezane konce stebel za nekaj sekund potopite v vročo vodo (pribl. 60 °C) in nato v hladno vodo.

promocijska fotografija

Za več informacij in dekorativne ideje z božičnimi zvezdami obiščite https://starsforeurope.com/sl/.

Stars for Europe

Stars for Europe (SfE) je tržna pobuda evropskih gojilcev božične zvezde Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants in Syngenta Flowers. Pobuda je bila ustanovljena leta 2000 z namenom spodbujanja in zagotavljanja dolgoročne prodaje božične zvezde v Evropi. Dejavnosti SfE trenutno potekajo v 22 evropskih državah. Od leta 2021 do 2024 bo EU podpirala marketinške aktivnosti v okviru kampanje "Zvezde združujejo Evropo v cvetju" v sedmih državah: Franciji, Nemčiji, Italiji, Nizozemski, Poljski, Švedski in Španiji.