24. 5. 2019, 20:18 | Vir: STA

Za poravnavo bo Harvey Weinstein moral žrtvam spolnih napadov odšteti 44 milijonov dolarjev

profimedia
Za poravnavo bo Harvey Weinstein moral žrtvam spolnih napadov odšteti 44 milijonov dolarjev (foto: profimedia)

 Ameriški mediji poročajo, da so odvetniki žensk in pravosodnega ministrstva države New York dosegli dogovor o poravnavi civilnih tožb proti filmskemu producentu Harveyju Weinsteinu oziroma njegovemu filmskemu studiu Weinstein Company, ki je od lani v postopku stečajne zaščite.

Weinstein Company naj bi žrtvam spolnih zlorab plačal skupaj 44 milijonov dolarjev, od česar bo 14 milijonov šlo za stroške pravdanja, ostalo pa si bodo razdelile žrtve, odvetniki, upniki podjetja in nekdanji zaposleni.

Weinsteinovo podjetje je zaradi poplave civilnih tožb lani zaprosilo za stečajno zaščito na zveznem sodišču v državi Delaware.

Civilna poravnava ni povezana s kazenskimi postopki proti Harveyju Weinsteinu, proti kateremu se bo septembra v New Yorku začel sodni proces zaradi spolnih napadov.

Pred letom in pol so začele prihajati na dan obtožbe žensk, da jih je Weinstein posiljeval, spolno napadal in nadlegoval. Doslej je to prijavilo več kot 80 žensk, med njimi slavne igralke kot so Ashley Judd, Rose McGowan, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow in Cara Delevingne.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.