9. 10. 2018, 15:12 | Vir: STA

Za umor bolgarske novinarke že prijeli moškega

profimedia
Za umor bolgarske novinarke že prijeli moškega (foto: profimedia)

Bolgarska policija je v povezavi z umorom bolgarske novinarke Viktorije Marinove prijela moškega, so danes sporočili iz policije. Kot so pojasnili, še preverjajo alibi Romuna in tako uradno še ni osumljen umora, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Pridržali smo moškega. Še vedno preverjamo njegov alibi, tako da uradno ni osumljen, da je zakrivil zločin," je dejal vodja policije v kraju Ruse Teodor Atanaosov.

Marinova je že tretja novinarka, ki so jo umorili v Evropski uniji v zadnjih 12 mesecih. Februarja letos so umorili slovaškega novinarja Jana Kuciaka in oktobra lani na Malti novinarko Daphne Caruana Galizia.

Truplo 30-letne bolgarske televizijske novinarke so v soboto našli v parku ob reki Donavi v mestu Ruse na severu Bolgarije.

Marinova, ki naj bi pred umorom poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU, je bila brutalno umorjena in posiljena, izginili pa so tudi njen mobilni telefon, avtomobilski ključi in del oblačil.

Marinova je na bolgarski televiziji TVN pred kratkim začela voditi novičarsko pogovorno oddajo Detektor, v zadnji oddaji pa so preiskovalni novinarji iz Bolgarije in Romunije predstavili raziskavo o domnevni korupciji pri porabi sredstev iz evropskih razvojnih skladov.

Več tisoč Bolgarov se je spominu novinarke v ponedeljek zvečer poklonilo na bedenjih v več bolgarskih mestih. Največ ljudi se je zbralo v njenem kraju Ruse, v Sofiji pa so nekateri protestirali proti korupciji in zahtevali odstop vladnih uslužbencev, poroča portal Balkaninsight.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.