21. 12. 2021, 17:21 | Promocijska objava

Za uspešno delo izberite ta zmogljivi prenosni računalnik z velikim zaslonom

Huawei

Veliko nas v trenutnih razmerah dela od doma in verjetno bo trajalo še kaj nekaj časa, da se svet vrne v stanje izpred dveh let. Zato je za marsikoga zelo pomembno, da ima ves čas ob sebi zmogljiv prenosni računalnik z velikim zaslonom. 

Huawei velja za pionirja izdelave prenosnih računalnikov z visokim razmerjem med zaslonom in ohišjem, saj so ozki robovi pogoj za večjo zaslonsko površino brez vpliva na velikost naprave. Z zaslonom FullView in 90-odstotnim razmerjem, MateBook 14s nadaljuje ta trend. Nudi namreč 36-centimetrski (14,2-palčni) zaslon ločljivosti 2,5K v ohišju, le malce večjem od 13-palčnih prenosnih računalnikov drugih proizvajalcev. A zaslon ni le večji, temveč tudi boljši.

Zaslon, ki skrbi za vaše oči

Odlika zaslona prenosnika MateBook 14s so izredno tanki robovi, saj sega skoraj od roba do roba. Z najvišjo svetilnostjo 400 nitov, prikazom 1,07 milijarde barv in kontrastnim razmerjem 1500 : 1 je zato kot nalašč za delo in zabavo.

Huawei je upošteval vrsto previdnostnih ukrepov, da je zaslon hkrati varen očem. Zanj je namreč prejel dvojni certifikat TÜV Rheinland – za učinkovito filtriranje modre svetlobe in preprečevanje utripanja slike. To še ni vse. Inteligentna programska oprema samodejno prilagaja svetilnost glede na svetlobne razmere v okolici, da je vedno na očem najbolj primerni ravni.

Spodbujanje produktivnosti

Kot vrhunski prenosni računalniki serije MateBook Pro tudi Matebook 14s nudi natančno 10-točkovno podporo dotika in razmerje stranic 3 : 2. Oboje vpliva na produktivnost uporabe, saj natančno upravljanje računalnika prek zaslona, občutljivega za dotik, briše meje med človekom in napravo. Uporabniška izkušnja, pa naj gre za vlečenje in spuščanje datotek ali urejanje videa s pomočjo prsta, postane bolj osebna in poglobljena. Na višjo produktivnost vpliva še zaslonsko razmerje, ki prinaša več prostora po navpičnici, za optimalnejši prikaz besedilnega dokumenta ali portretne fotografije.

Z velikim naborom Huaweievih in Microsoftovih programov oziroma aplikacij lahko na primer urejate fotografije ali videoposnetke na profesionalni ravni, saj ves čas veste, da so barve natančno prikazane in da je zaznava mesta dotika nadvse hitra in natančna.

Huawei

Tekoči prikaz aplikacij

Ena od priljubljenih funkcij v svetu pametnih telefonov je višja hitrost osveževanja zaslona. Na takem je prikaz uporabniškega vmesnika in animacij gladek in tekoč, saj je osveževanje slike pogostejše od tipičnih 60-krat na sekundo (60 Hz).

MateBook 14s je eden od prvih prenosnih računalnikov, ki uvaja hitrejše osveževanja v segment naprav, ki niso namenjene izključno igričarjem in digitalnim profesionalcem. S kombinacijo funkcijske tipke in tipke R lahko kadarkoli preklopite med 60- in 90-herčnim osveževanjem. Višja hitrost omogoči vizualno prijetnejše animacije, medtem ko standardna manj vpliva na porabo energije. Zaradi tega je odlično, da je izbira tako zelo preprosta. 

Sodelovanje na več zaslonih

Velika zaslonska površina in hitro osveževanje že samo po sebi vplivata na večjo produktivnost. Toda nanjo lahko še dodatno vplivate, če Matebook 14s združite z drugo napravo iz bogate ponudbe podjetja Huawei. Pametni telefoni in tablični računalniki namreč ravno tako podpirajo brezhibno povezljivost. 

Tablični računalnik Huawei MatePad lahko na primer uporabite kot grafično tablico prenosnega računalnika MateBook 14s ali kot njegov dodatni zaslon. Ko so naprave med seboj povezane, je ravno tako izredno preprosto med njimi prenašati datoteke po načelu »povleci in spusti«.

Prenosni računalnik MateBook 14s je popoln, saj bo zlahka opravil z vsemi nalogami. Primeren je, ko želite biti produktivnejši, saj do izraza pride velik zaslon z razmerjem 3 : 2. Toda, to še ne pomeni, da se ne bo enako dobro obnesel, ko bo čas za zabavo. Jamstvo sta namreč Intelov procesor 11. generacije in sistem štirih zvočnikov.

Prenosni računalnik Huawei MateBook 14s s procesorjem Intel Core i5 (11300H), 16 GB delovnim pomnilnikom RAM in pogonom velikosti 512 GB je v Sloveniji že na voljo, in sicer po priporočeni ceni 1.299 €. Pri izbranih partnerjih bodo prvi kupci zraven dobili še nahrbtnik za varno prenašanje Huaweievega prenosnega računalnika in miško, vendar so zaloge omejene.

V Sloveniji se je sicer začela prodajati tudi nova serija pametnih ur Huawei Watch GT 3, ki je prihaja v dveh različicah – 46 mm in 42 mm – odlikujejo pa jo napredne športne in zdravstvene funkcije ter dolga anatomija baterije. Huaweiev ekosistem pa dopolnjujeta še nova pametna telefona Huawei nova 9 in Huawei nova 8i ter velik ukrivljen monitor Huawei MateView GT, ki ga odlikujejo sodoben videz, nesporna kakovost, najnovejše tehnologije in zanesljivost.