19. 4. 2017, 11:36 | Vir: STA

Za vse, ki se odpravljate čez mejo: Sneg ovira promet na Hrvaškem in v BIH!

profimedia

Zaradi močnega vetra in sneženja so morali zapreti nekaj državnih cest na Hrvaškem, v prestolnici Bosne in Hercegovine Sarajevu pa je sneg povzročil kaos na mestnih ulicah, poročajo tamkajšnji mediji.

Voznike opozarjajo na nujno potrebno zimsko opremo na cestah v višje ležečih območjih. Ob hrvaški obali Jadrana tudi močno dežuje.

Po podatkih hidrometeorološkega zavoda Federacije BiH je v Sarajevu od torka zvečer padlo približno 30 centimetrov snega, ki je v mestu povzročil prometni kolaps. Kot so poročali mediji v BiH, zimske službe niso pravočasno začele plužiti snega z ulic zaradi slabe koordinacije z institucijami, ki bi morale naložiti posredovanje zimske službe.

Na Hrvaškem v Gorskem kotarju in Liki se je sneženje medtem umirilo, nekaj po 9. uri pa so za ves promet spet odprli avtocesto Reka - Zagreb, je poročal hrvaški avto klub. Močna burja ovira promet na jadranski magistrali, ki je odprta samo za osebna vozila.

Samo za osebna vozila je odprt tudi odcep Sveti Rok - Posedarje na avtocesti Zagreb - Split kot tudi most na otok Pag. Kot so dodali, so zaradi snežnega neurja zaprte državne ceste na območju Maslenice v zaledju Dalmacije.

Močna burja je prekinila tudi nekatere trajektne in katamaranske linije na otoke Hvar, Pag, Rab in Mali Lošinj.

Močno snežno neurje je zajelo tudi gorata območja v Makedoniji, posebej v Kumanovu in Štipu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord