N.Z. | 1. 6. 2020, 13:32

Zakaj so sredi najbolj silovitih protestov ugasnile luči v Beli hiši?

profimedia

Protesti proti policijskemu nasilju nad temnopoltim prebivalstvom se v Ameriki širijo kot gozdni požar. Iz Minneapolisa so se v nekaj dneh razširili do New Yorka, zdaj pa vre tudi na ulicah Washingtona, pa tudi neposredno pred Belo hišo.

Ko je okoli 11. ure zvečer dobesedno zagorelo na križišču 16. in 15. ulice blizu Bele hiše, so se naenkrat ugasnile luči okoli Bele hiše, ki jo običajno razsvetljujejo. Posnetek Bele hiše, ki je utonila v temi, je do danes že postal viralen.

Na družabnih omrežjih pa je završalo: zakaj so se ugasnile luči okoli Bele hiše?

Nekateri so ugibali, da so to ukazali varnostniki, saj naj bi tako lažje sledili gibanju protestnikov, spet drugi so opozorili, da se po Washingtonu luči tudi sicer ugašajo ob tej uri in da to torej ni zares novega, kar je drugače, je zgolj to, da so se tokrat luči ugasnile tudi okoli Bele hiše.

twitter

Nekaj podobnega se je sicer že zgodilo leta 2014, ko je bil na čelu države Barack Obama (in Trump takrat o tem seveda ni pozabil nekaj ciničnega tvitniti).

twitter

V javnost so medtem pricurljale tudi novice, da so se predsednik Trump, njegov žena Melania in njun sin Barron med protesti pred Belo hišo skrili v podzemni bunker.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord