Uredništvo | 25. 1. 2024, 19:15

Velika žalost na Balkanu: v 48. letu je umrla znana igralka

Profimedia

Igralka je izgubila boj s hudo boleznijo, za sabo je pustila hčerkico.

V 48. letu starosti je umrla črnogorska igralka, producentka in ugledna umetnica Ivana Mrvaljević. Igralka se je do konca pogumno borila z diagnozo raka dojke, ki jo je dobila pred več kot letom dni, a žal je bila bolezen na koncu vendarle močnejša. Javnost si bo na Cetinju rojeno Mrvaljevićevo zapomnila kot eno najpomembnejših črnogorskih igralk vseh časov, piše srbski Blic.

Instagram

Med igralskimi kolegi je bila zelo cenjena, med številnimi pa še posebej tudi zato, ker je delala in nastopala skoraj do samega konca svojega življenja. Za sabo je pustila komaj sedemletno hčerko, ki jo je rodila v Ljubljani, kjer je živela nekaj časa. V februarju bi morala Ljubljano zopet obiskati v okviru festivala Ruta v Mestnem gledališču ljubljanskem, kjer bi zaigrala v predstavi Mislim, da se morava pogovoriti Mestnega gledališča Podgorica. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Mrvaljevic (@o.o.o_r1)

Igralka je tudi ves čas zelo odkrito govorila o svojem boju z rakom in tako motivirala mnoge ženske, da niso obupale. "Z rakom lahko živiš, ko sprejmeš, da je del tebe in premagaš ogromen strah, ki te prevzame ob omembi te bolezni," je dejala lanskega oktobra za Radio Slobodna Europa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Mrvaljevic (@o.o.o_r1)

Ivana Mrvaljević je bila članica Mestnega gledališča Podgorica, diplomirala je na Fakulteti dramskih umetnosti v Cetinju, magistrirala pa je iz filmske in televizijske produkcije v Torinu. Med drugim je igrala v predstavah "Zauvijek tvoj" in "Kozocid", pa tudi v filmih "Mješoviti brak", "Pare ili život" in "Biser Bojane".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol