P.M. | 28. 7. 2023, 22:09

Grozljiva najdba: truplo pogrešanega kriptomilijonarja našli razkosano v kovčku

Profimedia/Twitter/PolicialesON/fotomontaža

Policisti sumijo, da je bil žrtev obračuna zaradi svojih dolgov.

V nedeljo je skupina otrok med igro ob potoku v naselju Ingeniero Budge v argentinski prestolnici Buenos Aires našla rdeč kovček, ta je bil napolnjen z deli človeškega telesa. Starši otrok so o grozljivi najdbi obvestili policijo, nemudoma je stekla preiskava. Policija je na podlagi prstnih odtisov in tetovaž ugotovila, da gre za 41-letnega podjetnika, kriptomilijonarja in vplivneža Fernanda Péreza Algabo, ki je bil pogrešan že kak teden. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernando perez algaba (@fernandoperezalgaba)

Za njim se je izgubila vsaka sled

Argentinec, ki je zadnja leta živel v Barceloni, naj bi se v domovino vrnil pred kratkim, a le na obisk. Najel si je stanovanje na obrobju Buenos Airesa, ker lastniku ob odhodu ni vrnil ključev in se ni oglašal na telefon, je ta o tem obvestil policijo. Ob preiskavi stanovanja, policija ni mogla izslediti ne njegovega telefona in ne denarnice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernando perez algaba (@fernandoperezalgaba)

Preden je izginil, naj bi mami pustil zelo čudno sporočilo. Algaba je začel: "Zdravo, mama, kot vedno sem si moral zbistriti glavo." Milijonar je še dejal, da mu je čas, ki ga je porabil za 'razbistritev glave', prinesel spoznanje.

"Od tu spoznavam dvoje: da problemom ne moremo ubežati in da nas bodo vedno spremljali," je zapisal.

Obdukcija je pokazala, da je bil trikrat ustreljen, preden so ga razkosali in stlačili v kovček, nekaj delov telesa so kasneje našli tudi v potoku. Verjetno je razkosanje izvedel strokovnjak, je navedel El Pais.

Profimedia

Kdo je bil Fernando Pérez Algabo?

Milijonar, ki je nekaj časa živel tudi v Miamiju, je imel v preteklosti več podjetij, prodajal je tako luksuzne ure kot tudi izposojal luksuzne avtomobile. Na videz je živel življenje, polno finančnih uspehov, materialnih dobrin in potovanj, v ozadju pa so ga pestili veliki dolgovi in tudi davčne utaje. Nanj naj bi pritiskali še vlagatelji, ki so zahtevali nazaj svoj denar, ki naj bi ga vložili v njegov propadli kripto posel. 

"Če se mi kaj zgodi, so vsi že opozorjeni," naj bi zapisal v enem zadnjih sporočil pred izginotjem. Napisal pa je tudi nekaj zelo čudnih objav na družbenih medijih o tem, kako ne more verjeti, da so ljudje lahko tako zlobni.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol