2. 4. 2021, 18:19 | Vir: STA

Zanikanje kongresnika Matta Gaetza, da je spal z mladoletnico, po razkritju The New York Timesa na trhlih nogah

profimedia

Republikanski kongresnik s Floride Matt Gaetz še naprej zanika, da bi imel spolne odnose z mladoletnico, o čemer od lani teče zvezna preiskava, ki se je razširila na sum porabe denarja za zvezno volilno kampanjo za plačevanje spolnih uslug.

Zvezni preiskovalci preiskujejo obtožbe, da je bil Gaetz povezan s prav tako republikanskim politikom s Floride Joelom Greenbergom, ki so ga lani obtožili spolnih odnosov z mladoletnicami in ponarejanja osebnih dokumentov za te mladoletnice, da bi jih prikazali kot polnoletne. Nekdanji davčni uradnik je bil lani aretiran in potem izpuščen na prostost po plačilu varščine.

Gaetza, ki je eden največjih zaveznikov Donalda Trumpa v zveznem kongresu, sumijo, da je imel spolne odnose s 17-letnico, ki naj bi jo prav zaradi tega peljal čez državno. To je v ZDA zvezni zločin.

Preiskava je sedaj zajela več deklet, ki so jih na internetu novačili za spolne odnose, Greenberg jim je priskrbel ponarejene dokumente, Gaetz pa naj bi izkoriščal njihove usluge. Gaetz trdi, da ni nikoli plačal za spolne odnose. Vendar pri tem ne gre le za plačilo v gotovini. Zvezna preiskava poskuša ugotoviti, če je mladoletnica od Gaetza dobila v dar kaj drugega, kar bi se lahko razumelo kot plačilo za spolne odnose.

Gaetzovo zanikanje je padlo v vodo, ko je New York Times objavil račune s telefonskih aplikacij za plačila, ki dokazujejo, da je kongresnik 17-letnici nekaj plačal. New York Times navaja tudi izjave neimenovanih prič, ki trdijo, da je Gaetz pred spolnimi odnosi jemal nezakonita poživila ali mamila. Obenem je 17-letnico spraševal, če pozna še kakšna podobna dekleta, ki bi bila pripravljena početi enako z njim in njegovimi prijatelji.

Gaetz naj bi dekletom potem naročil, da če jih kdo kaj vpraša, naj povedo, da so na zmenku. FBI je doslej opravil že več pogovorov z različnimi dekleti o odnosih z Gaetzom in njegovimi prijatelji.

New York Times je objavil tudi podrobnosti o spletni strani, prek katere so urejali takšne zmenke. Spletna stran Seeking Arrangement povezuje bogate moške s privlačnimi spremljevalkami. Moški spremljevalkam ponujajo večerje, potovanja in "žepnine". Kaj dekleta ponujajo v zameno, ni navedeno.

Gaetz je Trumpa ognjevito in zvesto branil pri obeh ustavnih obtožbah. Bivši predsednik ZDA se doslej še ni oglasil z izrazom podpore kongresniku.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.