13. 1. 2021, 09:33 | Promocijska objava

Če bi radi naredili nekaj velikega za svojo dušo (in za svoj dom), ne zamudite te dražbe

PROMO

Kdaj ste nazadnje kupili kakšno umetniško delo in si z njim polepšali dom? Umetnost napolni dušo in bogati duha, zato ima lahko tak okras pravo dodano vrednost za vas. 

Kaj če bi bila to kar vaša novoletna zaobljuba za leto 2021? Mednarodni grafični likovni center prireja virtualno dražbo umetniških del.

Prva priložnost, da svojo zaobljubo uresničite, bo v nedeljo, 17. januarja. Zabavno dražbo umetniških del ob zaključku razstave Menažerija: 37 dni božiča prireja Mednarodni grafični likovni center – MGLC, specializiran muzej za umetnost tiska in producent Grafičnega bienala Ljubljana.

V Gradu Tivoli v centralnem ljubljanskem mestnem parku poteka razstava Menažerija: 37 dni božiča mlade akademske slikarke Iris Pokovec. Zasnovana je kot umetniški adventni koledar, zato vsako delo predstavlja en decembrski dan vse do božiča.

Umetnica se v delih preizprašuje o potrošniški kulturi, ki jo s svojevrstnim humorjem igrivo predstavlja v idealizirani in cinični podobi hkrati. Barvita dela ohranjajo enostavnost oblike in vsebine, ki sledi načelom vizualne komunikacije popularnih blagovnih znamk. Med razstavljenimi deli so tudi grafike, ki so nastale v Grafičnih ateljejih MGLC v tehniki sitotiska. Izbor osmih grafik bo predstavljen na spletni dražbi, na kateri si lahko uokvirjeno umetniško delo z razstave zagotovite kar iz domačega naslanjača.

Javno spletno dražbo z voditeljem, improvizatorjem Petrom Franklom, lahko spremljate in v njej tudi sodelujete v nedeljo, 17. januarja, ob 17. uri, na Facebook profilu MGLC Ljubljana.

Na dražbi lahko sodelujete v komentarjih, ki bodo aktivni pod Facebook dogodkom v živo. Dražba bo predvidoma trajala 45 minut.

Fotografija Matej Tomažin, arhiv MGLC

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.