8. 8. 2018, 08:29 | Vir: STA

Zaporna kazen za očima in mater, ki sta njenega sina spolno zlorabljala in ga prodajala pedofilom

profimedia
Zaporna kazen za očima in mater, ki sta njenega sina spolno zlorabljala in ga prodajala pedofilom (foto: profimedia)

Sodišče v nemškem Freiburgu je danes mater in njenega partnerja obsodilo na večletno zaporno kazen zaradi dolgoletne spolne zlorabe sina, ki sta ga poleg tega drugim prodajala prek spleta. Deček je danes star deset let, mati in partner sta ga zlorabljala več kot dve leti. Gre za enega najhujših primerov spolne zlorabe otrok v Nemčiji, ki je pretresel javnost.

Sodišče je 48-letno mater obsodilo na dvanajst let in pol zapora, in sicer zaradi posilstva, spolne zlorabe in prisilne prostitucije sina. Njenemu 39-letnemu, že prej kaznovanemu partnerju, so na podlagi podobnih obtožb prisodili 12 let zapora. Zaradi grožnje, ki jo predstavlja za javnost, so mu prisodili tudi preventivni pripor. To pomeni, da bodo lahko njegovo izpustitev iz zapora odložili, teoretično za vedno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Oba bosta morala dečku in še eni žrtvi, majhni deklici, tudi plačati skupaj 42.500 odškodnine.

Par iz kraja Staufen v zvezni deželi Baden-Württemberg je danes deset let starega dečka več kot dve leti posiljeval in ga silil v prostitucijo. Otroka sta mati in njen partner prek črnega spleta, skritega oziroma anonimnega interneta, tudi prodajala moškim iz Nemčije in tujine.

Mati in partner sta bila obtožena za približno 60 primerov hude spolne zlorabe in prisilne prostitucije dečka. Obremenili so ju tudi zlorabe triletne deklice. Par je skoraj vsa dejanja posnel in posnetke razpečeval po črnem spletu, preiskovalce pa je to, kar so videli, skoraj povsem vrglo iz tira.

Kot navaja dpa, je v primeru nenavadno, da je v zločinih aktivno sodelovala mati, saj se to zgodi zelo redko.

Mati je dejanja priznala, o motivih zanje pa je molčala. Tudi njen partner je dejanja priznal, povedal pa je, da je bil "gonilna sila" za njimi. Kot je dodal, je moral včasih pritisniti na mater, da je dovolila, da so njenega sina posiljevali pedofili, ki sta jih našla na spletu.

Tarča kritik v primeru so bile tudi oblasti, saj bi lahko vsaj prej končale mučenje, še piše dpa in pojasnjuje, da so pred družinskim sodiščem zaslišali le mater, ne pa tudi otroka.

V povezavi s tem primerom so aretirali še šest storilcev in jih privedli pred sodišče. Tudi tem so prisodili večletne zaporne kazni.

Otrok sedaj živi v rejniški družini.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.