4. 10. 2020, 18:46

Zaradi komplikacij z okužbo covid-19 umrl modni oblikovalec Kenzo Takada

Profimedia

Ustanovitelj modne hiše Kenzo je umrl star 81 let.

Danes (4. oktobra) okoli 18. ure je zaokrožila vest, da je v bolnišnici Neuilly-sur-Seine v Parizu umrl Kenzo Takada. 81-letni modni oblikovalec naj bi podlegel zdravstvenim zapletom zaradi okužbe z virusom SARS-CoV-2. Novica je pretresla modni svet, saj je bil Kenzo Takada znan kot še vedno nadvse živahen in poskočen ljubitelj vsega lepega.

Kenzo Takada, bolj znan le kot Kenzo, je bil prvi japonski oblikovalec, ki je dosegel slavo na nadvse zahtevni pariški modni sceni. Njegov prvi korak k slavi se je zgodil junija 1970, ko se je ena od njegovih kreacij pojavila na naslovnici revije Elle.

Leta 1976 je odprl še danes vodilni butik modne znamke Kenzo v Place des Victories, v letih 1978 in 1979 pa si ime ustvarjal tudi z impresivnimi modnimi šovi. Pri nekaterih je na koncu modne revije na pisto prijahal kar na – slonu.

Modno znamko Kenzo je leta 1993 prodal konglomeratu luksuznih znamk LVMH, šest let kasneje pa oznanil svojo upokojitev iz modnega sveta z željo, da si začne ustvarjati novo kariero v umetnosti. Kljub temu, je moda ostala esencialni del njegovega življenja. Prav januarja letos je oznanil, da bo izdal novo znamko K3, ki pa ne bi bila samo modna, ampak bi vključevala celoten življenjski slog.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.