24. 3. 2020, 10:24 | Vir: STA

Zaradi kopičenja toaletnega papirja Veliki Britaniji grozi zamašena kanalizacija

profimedia

Zaradi kopičenja toaletnega papirja ob izbruhu novega koronavirusa so tudi na Otoku številni ostali brez in se morajo zateči k alternativam, kar lahko privede do zamašenih cevi in onesnaževanja. Britansko vodovodno-komunalno podjetje je že opozorilo ljudi, naj v školjke ne mečejo vlažilnih robčkov ali časopisnega papirja, poroča britanski BBC.

Britansko vodovodno-komunalno podjetje Northumbrian Water je pred dnevi opozorilo, da gospodinjstva v straniščne školjke splakujejo vlažilne robčke, kuhinjske papirnate brisače in časopisni papir. Čeprav podjetje razume, da morajo ljudje v sili improvizirati, so lahko posledice katastrofalne tako za domove kot okolje, so opozorili.

Če so že primorani uporabljati alternative, naj jih odvržejo v koš za smeti, je svetoval eden od vodilnih predstavnikov podjetja Northumbrian Water Simon Cyhanko.

"Razumemo, da je nekatere ljudi prizadelo pomanjkanje toaletnega papirja in nimajo druge izbire," je dejal. Opozoril je, da ni prijetna izkušnja, ko so domovi poplavljeni zaradi zamašenih straniščnih školjk.

Pri podjetju so še dodali, da sta bili lani skoraj dve tretjini zamašenih straniščnih školjk posledica vlažilnih robčkov in da se cevi najpogosteje zamašijo v gospodinjstvih in ne kasneje v sistemu.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ