16. 12. 2021, 11:08 | Vir: STA

Zaradi obnove železnice bo zaprt del Ceste 27. aprila v Ljubljani

Tamino Petelinšek/STA

Zaradi obnove železniške proge Ljubljana-Brezovica bo danes od 21. ure do predvidoma petka do 5. ure zjutraj na območju železniškega nadvoza za ves promet zaprta Cesta 27. aprila, so sporočili iz ljubljanske občine. S sobote na nedeljo pa bo na območju nadvoza železniške proge za vse promet zaprta še Šestova ulica.

V času zapore dela ljubljanske Ceste 27. aprila bo obvoz urejen po Škrabčevi ulici, Rožni dolini - cestah VI, XV in II, Gregorinovi ulici in Tržaški cesti, so pojasnili.

Dva dni pozneje bodo zaradi obnove železniške proge zaprli še del Šestove ulice; zaporta bo prav tako trajala od 21. ure do predvidoma nedelje do 5. ure. Obvoz bodo uredili po Rožni dolini - ceste VI, XV in II, Gregorinovi ulici in Tržaški cesti, mimo gradbišča pa bo urejen zavarovan koridor za pešce.

Danes bodo v Ljubljani zaradi del na Groharjevi cesti zaprli še križišče Groharjeve in Jamove ceste. Zapora bo predvidoma trajala do sobote, obvoz pa bo potekal po vzporednih cestah.

Vse udeležence v prometu na ljubljanski občini prosijo za razumevanje. Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko vozniki med drugim spremljajo na portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.