15. 9. 2020, 13:57 | Vir: STA

Zaradi okužbe pri zaposleni v karanteni vsi s podružnične šole v Kotljah

Profimedia

Zaradi potrjene okužbe pri eni od učiteljic iz podružnične osnovne šole Kotlje je od danes do konca tedna preventivno v karanteni vseh 76 učencev te šole in osem zaposlenih. Pouk bo potekal na daljavo, je povedal ravnatelj matične Osnovne šole koroški jeklarji Aljaž Banko. Poudaril je, da so se za takšen ukrep odločili preventivno.

Vodstvo šole je danes prejelo informacijo o tem, da je ena od zaposlenih na podružnični šoli v Kotljah, ki jo obiskujejo učenci od prvega do četrtega razreda, potrjeno okužena z novim koronavirusom.

V dogovoru z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje so se odločili, da vse učence te šole in vse zaposlene s te šole, ki so imeli stik z okuženo učiteljico, preventivno pošljejo v karanteno za skupno 10 dni, do nedelje, kot začetek pa so epidemiologi glede na vse okoliščine določili minuli četrtek, je pojasnil Banko.

Preventivno so se za takšen ukrep odločili tudi zato, ker je stavba podružnične šole razmeroma majhna, kuharica na šoli pa je tudi bila v stiku z okuženo učiteljico.

Za zdaj je torej predviden pouk na daljavo za vse učence do vključno petka, nadaljnje delo pa je odvisno tudi od nadaljnjega razvoja dogodkov v prihodnjih dneh in morebitnega pojava novih okužb.

Razmere spremlja štab civilne zaščite Občine Ravne na Koroškem in bo ukrepal glede na potrebe situacije, je na družbenem omrežju Facebook danes zapisal ravenski župan Tomaž Rožen.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.