2. 1. 2022, 19:23 | Vir: STA

Zaradi okvare kabinske žičnice smučarji za nekaj ur obtičali na Krvavcu

STA

Skupina smučarjev je danes popoldne zaradi tehnične okvare kabinske žičnice za nekaj ur obtičala na Krvavcu, je za STA povedala vodja marketinga RTC Krvavec Barbara Trebušak. Za vse smučarje so nato organizirali prevoz s kombiji in avtobusi v dolino. Žičnico so medtem že popravili, smučišče bo v ponedeljek normalno obratovalo, so sporočili za STA.

O tem, da so že več ur na Krvavcu in čakajo na prevoz v dolino s kombiji, je popoldne medije obvestil eden od smučarjev in tudi posredoval fotografije.

Smučar je kasneje za STA navedel še, da se z avtobusom nahajajo na Šenturški gori, med potjo pa so srečali tudi tri dodatne avtobuse, ki so vozili proti parkirišču na planini Jezerca.

"So se zorganizirali, vendar s tri, štiri urno zamudo," je sporočil smučar. Po njegovi oceni je bilo na planini Jezerca ob njihovem odhodu še za okoli dva avtobusa ljudi.

Trebušakova je zvečer naknadno pojasnila, da se je okvara kabinske žičnice zgodila nekaj po 13. uri. Ljudi, ki so bili v kabinah, so s kabinsko žičnico postopoma prepeljali v dolino. "Stali so deset minut, potem so se malo premaknili, pa deset minut stali, tako da večurnega stoječega čakanja v kabinah ni bilo," je povedala. Ko so bile vse kabine prazne, so poskušali žičnico popraviti, okoli 15. ure pa so ugotovili, da ne morejo odpraviti napake.

Tako je na Krvavcu ostala večina današnjih smučarjev in obiskovalcev. Do planine Jezerca so jih prepeljali s kombiji, od tam pa je v dolino vozilo pet avtobusov.

"Ob 19.30 je zadnji avtobus prepeljal smučarje v dolino," je sporočila Trebušakova. Do večera so sicer popravili tudi kabinsko žičnico, smučišče bo tako v ponedeljek normalno obratovalo.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec