8. 6. 2020, 11:01 | Vir: STA

Zaradi padavin možna razlivanja rek in hudourniških vodotokov

Andreja Seršen Dobaj/STA
Zaradi padavin možna razlivanja rek in hudourniških vodotokov (foto: Andreja Seršen Dobaj/STA)

Po napovedi agencije za okolje bodo danes, 8.6. in v torek v večjem delu države še naprej naraščale reke, pri čemer lahko danes popoldan in v noči na torek narastejo reke v zahodni in jugozahodni Sloveniji. Na tem področju in drugih izpostavljenih območjih so možna razlivanja rek in hudourniških vodotokov.

Kot je razvidno iz napovedi hidroloških razmer Agencije za okolje (Arso), na območju Vipave danes in v torek obstaja rumena stopnja nevarnosti za poplave. Izraziteje sta že narasli reki Vipava in Ljubljanica, v sredo pa bosta poleg Ljubljanice počasi naraščali tudi Krka in Mura. Ob nevihtah z nalivi bodo lahko hitreje narasli posamezni hudourniški vodotoki, še opozarjajo na Arsu.

Po njihovih podatkih je bila temperatura večine rek danes zjutraj med 10 in 17 stopinj Celzija, manjše reke v Primorju in Pomurju pa imajo okoli 19 stopinj. Dnevno nihanje temperature rek v ponedeljek in torek neizrazito. Morje ob slovenski obali ima 21 stopinj Celzija.

Vreme: Oblačno in deževno

Ponedeljek bo oblačen, pogosto bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Predvsem na zahodu bodo krajevno možni močnejši nalivi. Najvišje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo večinoma oblačno s pogostimi plohami ali nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj Celzija.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. V četrtek bo več sonca, čez dan bo še nekaj ploh ali neviht.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.