23. 5. 2019, 18:54 | Vir: STA

Zaradi tornada v ameriškem mestu Golden City ugasnila tri življenja

profimedia

Tornado, ki je malce po polnoči udaril na prestolnico ameriške zvezne države Missouri Jefferson City, je povzročil veliko gmotno škodo, saj je pustošil po območju, velikem okrog pet kilometrov, drug tornado pa je v 200 kilometrov oddaljenem Golden Cityju zahteval tri življenja.

V Jefferson Cityju z okrog 40.000 prebivalci so iz ruševin potegnili okrog 20 ljudi, bolnišnice pa so zaradi manjših poškodb sprejele 19 pacientov.

V Golden Cityju so našli trupli 86-letnega moškega in njegove 83-letne žene, ki ju je veter odnesel v zrak in treščil na tla nekaj sto metrov od njunega doma. V razdejanem mobilnem domu je umrla tudi 56-letna ženska, njen mož pa se s hudimi poškodbami bori za življenje.

Neurje s tornadi, ki je prizadelo Missouri iz Oklahome, je med drugim odneslo streho s tovarne umetnih gnojil in oblasti so območje evakuirale zaradi nevarnosti uhajanja strupenih kemikalij v okolje.

Osrednji del ZDA od Teksasa, Oklahome, Kansasa, Missourija, Iowe do Nebraske že od začetka tedna pesti hudo vreme s tornadi, ki se bo menda nadaljevalo do konca tedna in se razširilo tudi proti severovzhodu ZDA. Neurja, ki so napolnila reke in povzročila poplave, so doslej tako zahtevala najmanj sedem življenj. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.