15. 8. 2020, 10:58 | Vir: STA

Zaskrbljena Avstrija: v zadnjih 24 urah več kot 300 na novo okuženih

profimedia

V Avstriji so v zadnjih 24 urah zabeležili več kot 300 novih okužb z novim koronavirusom, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA sporočilo notranje ministrstvo. Gre za najvišje število zabeleženih novih okužb v enem dnevu od začetka aprila.

Velik porast so zabeležili že v petek, ko so našteli 282 novih okužb. To je bilo prvič po več mesecih, da so zabeležili več kot 200 novih okužb v enem dnevu.

Glede na podatke avstrijskega notranjega ministrstva so v zadnjih 24 urah zabeležili 303 nove okužbe s koronavirusom, od tega 131 na Dunaju, 33 pa tudi na avstrijskem Koroškem. Skupno so doslej v Avstriji zabeležili 23.179 pozitivnih primerov okužbe z virusom sars-cov-2. 728 ljudi je za posledicami okužbe umrlo.

V avstrijskih bolnišnicah se sicer zaradi covida-19 trenutno zdravijo 104 ljudje. 21 jih je na intenzivni negi, še navaja APA.

Minister za zdravje Rudolf Anschober je že v petek dejal, da je veliko število novih okužb posledica večjega števila žarišč, povezanih s potovanji. Številni na novo okuženi so se vrnili iz Hrvaške.

Avstrija je zato v petek pozvala svoje državljane, naj se nujno vrnejo iz Hrvaške. Od ponedeljka pa bodo morali vsi, ki se bodo vračali iz Hrvaške in hoteli vstopiti v Avstrijo, predložiti negativen test na koronavirus, ki ne bo starejši od 72 ur. Kdor ga ne bo imel, bo moral test opraviti v roku 48 ur od povratka, do rezultatov pa ostati v karanteni, je pojasnil minister Anschober.

S tem je Avstrija izenačila obravnavo potnikov iz Hrvaške s tistimi iz drugih držav Zahodnega Balkana - Bosne in Hercegovine, Kosova, Črne gore, Severne Makedonije in Srbije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.