Uredništvo | 23. 12. 2023, 20:42

Na slovenski avtocesti je obtičal mucek. Kar je sledilo, vas bo raznežilo

Facebook/Zavetišče Horjul

Nič lepšega, kot zgodba s srečnim koncem, sploh v prazničnih dneh.

Zavetišče Horjul je na Facebooku objavilo zelo ganljivo objavo o mucku, ki se je prestrašen in tudi poškodovan znašel ob avtocesti. Kot je razvidno iz objavljene fotografije, je čno-beli muc izgubljeno taval naokrog, iz objave pa ni jasno, kako se je znašel tam. Zapisali so: "Avtocesta, Lipce. Najditeljici, policistom in Darsovcem se lahko miš mala zahvaljuje za življenje do konca svojih dni. Od tu dalje bomo mi poskrbeli za to, da se ji kaj takega ne bo zgodilo nikoli več."

A seveda ni šlo za "miš", temveč za prelepega mucka. Po nevarnem dogodku, ki bi se lahko za mucka tragično končal, je ta zdaj na srečo v varni oskrbi delavcev zavetišča. Brez dvoma bo v kratkem našel tudi ljubeč dom.

Facebook/Zavetišče Horjul

Mnogi sledilci so se zavetišču zahvaljevali za reševanje in skrb za malo kosmato bitje. "Utrujena pikica mala, točno ve, da je v dobrih rokah," je zapisal nekdo. "Dobila je najlepše božično darilo - rešili ste ji življenje," je prebrati med komentarji. Oglasil pa se je tudi delavec Darsa Matic: "Vidi se, da imam občutek za muce lovit," je objavil in takoj dobil odgovor: "Ti si heroj!"

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord