28. 1. 2024, 18:53 | Vir: STA

V Jordaniji ubiti trije ameriški vojaki, Joe Biden se je odzval s pretečimi besedami: "Ne dvomite, od krivcev bomo ..."

Profimedia

Predsednik trdi, da gre za podel in popolnoma nepravičen napad.

V napadu z dronom so bili v vojaškem oporišču v Jordaniji ubiti trije ameriški vojaki, še 25 je bilo ranjenih, je danes sporočila ameriška vojska. Predsednik ZDA Joe Biden je v izjavi zatrdil, da so napad izvedle skrajne skupine, ki uživajo podporo Irana, ter napovedal povračilne ukrepe. Napad se je glede na navedbe osrednjega poveljstva ameriške vojske (CENTCOM) zgodil v oporišču na severovzhodu Jordanije, blizu meje s Sirijo.

"Čeprav še vedno zbiramo dejstva o tem napadu, vemo, da so ga izvedle skrajne militantne skupine, ki uživajo podporo Irana in delujejo v Siriji in Iraku," je v izjavi sporočil Biden in dodal, da se s soprogo Jill pridružujeta družinam in prijateljem padlih, ki žalujejo za umrlimi v "podlem in popolnoma nepravičnem napadu". Napovedal je tudi povračilne ukrepe. "Ne dvomite - od krivcev bomo terjali odgovornost, ko in kakor bomo sami izbrali," je dodal v izjavi, ki jo povzemajo tuje tiskovne agencije.

Gre za prve smrtne žrtve med ameriški vojaki v regiji, odkar se na območju po napadu islamističnega gibanja Hamas na Izrael 7. oktobra močno razplamtevajo napetosti. Ameriške baze so sicer že bile tarče napadov, a doslej Washington še ni poročal o žrtvah.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol