20. 11. 2018, 09:34 | Vir: STA

Združenje dopisnikov Bele hiše brez komika, ker se Trump ne zna smejati na svoj račun!

profimedia
Združenje dopisnikov Bele hiše brez komika, ker se Trump ne zna smejati na svoj račun! (foto: profimedia)

Združenje dopisnikov Bele hiše je izgubilo smisel za humor, za katerega Bela hiša Donalda Trumpa nikoli ni imela posluha in na tradicionalni večerji združenja prihodnje leto ne bo nastopa komika. Michelle Wolf, ki se je lani aprila norčevala iz predsednika in uslužbencev Bele hiše, je odločitev združenja označila za strahopetno.

Namesto komikov bo novinarje in slavne goste "zabaval" zgodovinar Ron Chernow, ki je znan po biografijah Alexandra Hamiltona in Georga Washingtona. Chernoff je razložil, da so ga prosili, da pove kaj v obrambo prvega amandmaja k ameriški ustavi, ki zagotavlja svobodo govora in je povabilo z veseljem sprejel.

"Obljubljam, da moje predavanje ne bo suhoparno," je sporočil Chernow in poudaril, da je sedaj pravi trenutek za razpravo o osnovah svobode medijev.

Ne razume šale!

Večerje združenja dopisnikov Bele hiše so bile vsako leto zanimive zaradi koketiranja z oskarji, saj so dopisniki pripeljali tja znane in slavne, predvsem pa zaradi tega, ker so si tam lahko novinarji in predsedniki dali duška z zbijanjem šal na račun drug drugega.

To je trajalo do Trumpa, ki se večerje ni udeležil ne lani in ne letos, saj se očitno ni sposoben smejati samemu sebi. Komiki so se norčevali iz Billa Clintona, ta se je norčeval iz sebe in drugih, podobno se je dogajalo z Georgem Bushem mlajšim in Barackom Obamo. Le Trump ni sposoben slišati šal na svoj račun ali tudi povedati kakšno.

Sicer je še dobro, da ga lani ni bilo, saj je bila Wolfova zelo ostra in neusmiljena s svojimi šalami, ki se marsikomu prav tako niso zdele niti najmanj smešne, ampak preveč realistične. "Pomagali ste ustvariti to pošast, sedaj pa od nje kujete dobiček," je med drugim zabrusila zbranim, ki so jo povabili na govorniški oder.

Trump je naslednje jutro tvital, da je Wolfova umazana komičarka, večerjo združenja dopisnikov Bele hiše pa označil za mrtvo. Čeprav se je norčevala tudi iz medijev, je tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders lani avgusta vztrajala pri Trumpovi trditvi, da so mediji sovražniki ljudstva prav zaradi Wolfove.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.