1. 3. 2022, 13:37 | Vir: STA

Zelenski pozval EU, naj dokažejo, da so z njimi: "Zdaj se borimo za preživetje!"

profimedia

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes v virtualnem nagovoru Evropskega parlamenta pozval, naj EU dokaže, da je z Ukrajino, da je ne bo pustila same. "Potem bo življenje premagalo smrt in svetloba bo premagala temo. Slava Ukrajini," je dejal.

"Nihče nas ne bo zlomil. Močni smo, Ukrajinci smo," je dejal Zelenski v virtualnem nagovoru na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Bruslju, sklicanem zaradi ruske invazije v Ukrajini.

"Zdaj se borimo za preživetje. To je največja motivacija. A borimo se tudi za to, da bi bili enakovredni člani Evrope," je še poudaril ukrajinski predsednik po besedah tolmača v angleščino, ki je danes ob svojem delu jokal.

EU bo po besedah Zelenskega veliko močnejša z Ukrajino. Ukrajinci so dokazali svojo moč, dokazali so, da so najmanj enaki drugim Evropejcem, zdaj naj EU dokaže, da je z Ukrajino, je še dejal.

Zelenski je poudaril, da danes ne bere z lista, saj se je "faza papirjev" za Ukrajino končala, zdaj gre za življenje ali smrt. "Borimo se za svojo zemljo in svobodo," je izpostavil. Predsednikovemu nagovoru je sledil dolg in bučen aplavz.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.