7. 4. 2021, 12:00 | Promocijska objava

Želite nakupovati brez embalaže? Tu so 3 prednosti!

Promocijsko gradivo

Če bi se s časovnim strojem vrnili 100 let v preteklost, bi videli, da so ljudje pri nakupovanju uporabljali manj embalaže kot danes. A za trajnostno nakupovanje se ni treba vrniti v stare čase, saj lahko brez embalaže nakupujete tudi danes! Kako, kje in katere so prednosti? Berite naprej.

Manj embalaže za svetlo prihodnost

Če se tudi vi zavzemate za manjšo porabo plastike in manjšo količino odpadne embalaže, zagotovo veste, koliko embalaže lahko prihranimo z nakupovanjem z lastno embalažo. V trgovini  INTERSPAR Citypark so razširili ponudbo na posebnem stojalu, kjer v rinfuzi ponujajo kar 49 živil! Tako lahko izbirate med pestro ponudbo dobrot, ki jih preprosto napolnite v papirnate vrečke, ki so na voljo na stojalu, ali v lastno embalažo, ki jo prinesete od doma. Vsebino nato stehtate, si zapomnite številko izdelka in kodo nalepite na embalažo. Vas zanima, kaj vse je na voljo?

Promocijsko gradivo

Uživajte v široki ponudbi – od žitaric in stročnic do testenin in še več!

Obstoječi ponudbi oreščkov in suhega sadja so v trgovini INTERSPAR Citypark dodali še veliko novega! Zdaj lahko v rinfuzni obliki nakupujete tudi žita, stročnice, testenine, riž, zdrob, kosmiče, semena in več vrst kaš. Za vse tiste, ki prisegate na živila biološke pridelave, so na voljo tudi tovrstna živila.

Kupite točno toliko, kot potrebujete!

Nakupovanje živil brez embalaže ima poleg manjše uporabe plastike še eno prednost – količino živil lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam. Zakaj bi kupili pol kilograma orehov v pakiranju, če jih potrebujete le sto gramov? Tako ne prihranite le svojega denarja, ampak obenem poskrbite tudi za odgovorno ravnanje s sestavinami in manjšo količino zavržene hrane.

Skupaj poskrbimo za boljši jutri

Nakupovanje z lastno embalažo predstavlja majhen, a zelo pomemben korak k skrbi za naravo in celotno skupnost. V vseh trgovinah SPAR in INTERSPAR lahko z lastno embalažo nakupujete tudi na postrežnih oddelkih delikatese, mesa in rib, prav tako pa lahko v lastni embalaži odnesete obroke iz Restavracij INTERSPAR.

Še več predlogov za okolju prijazen način življenja najdete tukaj.

Promocijsko gradivo

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.