Uredništvo | 13. 12. 2023, 13:36

To je zidar, ki ima le 26 let, a zasluži 900 evrov na dan: "Pri 16 letih so me izključili iz šole!"

TikTok/Kurt Malpass/posnetek zaslona

Pravi, da zasluži več kot evro na položeno opeko.

26-letni zidar iz Velike Britanije ni uspel zaključiti niti srednje šole, vendar danes zasluži približno 900 evrov na dan, kar mesečno znese več kot 11.000 evrov.

Kurt Malpass je postal senzacija na TikToku, ko je začel objavljati posnetke svojega dela in tega, koliko z njim zasluži, navaja N1. Med drugim je v enem od posnetkov povedal, da zasluži en funt, kar je približno evro dvajset, na položeno opeko.

@kurtmalpass £500 a day bricklaying #Bricktok #Bricklaying #Bricklayer #wages #GCSEs #trade ♬ Somebody's Watching Me - Sped Up - Rockwell

V najstniških letih prihodnost zanj sicer ni bila preveč svetla: kot je povedal za Daily Mail, ni bil priden učenec, pri šestnajstih pa so ga iz šole celo izključili zaradi slabega vedenja.

"Sem precej pameten, vendar me nikoli niso zanimali predmeti, kot so francoščina in španščina ter geografija," je prepričan. V delu, ki ga opravlja trenutno, pa se je res našel. "Všeč mi je, kar počnem, delo doživljam kot nekakšno terapijo. Ne predstavljam si, kje bi bil brez tega, kar delam," je dodal.

@kurtmalpass Bricklaying apprentice fight #Bricktok #construction #apprentice #Bricklayer #Fight #Comedy ♬ original sound - Kurt Malpass

Poklicno kvalifikacijo je pridobil pri 19 letih in se samozaposlil. Istega leta je kupil prvo hišo, zdaj pa živi v hiši s tremi spalnicami, za katero je odštel 129.000 evrov, in vozi audija S8, vrednega 35.000 evrov. Želi si še enega Lamborghinija, po poročanju N1 pa razmišlja tudi, da bi začel vlagati v nepremičnine.

"Ljudje pogosto mislijo, da lažem, ko izvejo, koliko zaslužim," priznava. "Prav tako menijo, da smo zidarji premalo pametni in da smo za to, kar delamo, preplačani, a se ne bi strinjal – zidarstvo je veščina, ki pa ni za vse."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord