A. B. | 9. 3. 2022, 15:54

Iz Ukrajine: "Živali si zaslužijo zaščito, za vsako ceno!"

"Živali si zaslužijo zaščito, za vsako ceno!"

Profimedia

Kdo je Andrea Cisternino, Italijan, ki ga v Ukrajini označujejo za heroja po tem, ko je med vojnim stanjem za vsako ceno pripravljen zaščititi svojih 400 živali?

Trenutno vojno stanje v Ukrajini povzroča vsesvetovno stisko, a ljudje bolj kot kadarkoli stojijo eden z drugim, pri čemer ne pozabljajo niti na tiste, najbolj ranljive - živali.

Andrea Cisternino je sicer italijanski modni fotograf, ki že 13 let živi v Ukrajini, nedaleč od Kijeva, kjer je ustvaril svoje zavetišče za živali. Trenutno stanje je v njem prebudilo veliko sočutja, saj bi, kot pravi “raje umrl”, kot da bi zapustil svoje živali, med katerimi so psi, mačke, konji, krave, ovce, koze in še kaj.

Zavetišče tik ob prestolnici Kijeva 

Trenutno najbolj nevarno in ogroženo območje Kijeva je okolje, v katerem se Andrea trudi ohraniti mirne pogoje za vse svoje živali. 

“Tukaj sem od leta 2009. Poročil sem se in kot fotograf začel dokumentirati dogajanje med evropskim prvenstvom 2012, nato sem se odločil zgraditi zavetišče za živali in marsikaj se je spremenilo – moje življenje se je spremenilo. Imam zavetišče za živali, ki je bilo sprva namenjeno psom, nato pa tudi drugim živalim,” je povedal za it.euronews.com.

Kot je pokazal na svojem Facebook profilu, območje vsak dan znova preletavajo vojna letala, ki živali, kot tudi njega, mnogokrat tudi vznemirijo. 

Zgodba Andrea Cisternina pooseblja sočutje, ki ga v današnjem času potrebujemo bolj kot kadarkoli doslej. 

Po njegovi zgodbi in trenutnih razmerah lahko poklikate tukaj (KLIK).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord