7. 2. 2020, 13:05 | Vir: STA

Zlata lisica se seli v Kranjsko Goro

profimedia

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je skupaj z mariborskimi organizatorji 56. Zlato lisico, ki bi morala biti konec naslednjega tedna v Mariboru, zaradi neugodne vremenske napovedi preselila v Kranjsko Goro. Kot je povedal generalni sekretar tekmovanja Srečko Vilar, so zaradi selitve razočarani, a bodo naredili vse za dobro tekmo na drugi lokaciji.

Snežni kontrolor Markus Mayr, sicer tudi direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala, je Maribor zapustil že pred opoldansko novinarsko konferenco, v pisni izjavi za medije pa je pojasnil, da so se za selitev odločili, ker snežne in vremenske razmere na Pohorju ne zagotavljajo uspešne izvedbe tekme.

"Vsi odgovorni smo si bili enotni, da glede na razmere ne tvegamo z organizacijo tekmovanja v Mariboru, saj bi s tem sredi sezone lahko izgubili tekmovalni vikend za izvedbo ženskega svetovnega pokal. Zahvaljujoč takšni odločitvi bo tekmovanje vseeno mogoče izvesti v Sloveniji," je dejal Mayr, ki je izrazil osebno obžalovanje predvsem zaradi vseh, ki so se v Mariboru zelo trudili za izvedbo tekme.

Visoke temperature in močan veter so preprečile nadaljnjo uspešno pripravo proge, narave pa tudi najbolj sodoben zasneževalni sistem žal ni uspel premagati. Kot je še zapisal Mayr, FIS povsem zaupa sposobnostim organizacijskega odbora Zlate lisice in tudi v prihodnje račun na organizacijo tekem ženskega svetovnega pokala v Mariboru.

Vilar je ob tem dodal, da so napovedi za naslednji teden, vsaj za uvodna dva dni, precej čudne, morda bi lahko bile celo katastrofalne za pripravo proge. Povedal je še, da je Marprom kot upravljavec smučišč na Pohorju naredil veliko delo in je v pogojih, ki so trenutno v tem delu Evrope, uspeli zasnežiti in zagotoviti turistično smučanje na Pohorju in celo v dolino.

Mariborska Zlata lisica se v 56 letih tokrat že osmič seli v Kranjsko Goro. Prvič se je to zgodilo leta 1976, nazadnje pa pred dvema letoma.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.