Aleš Cipot | 30. 6. 2020, 14:22

Zloglasnih zabav na plaži Zrće na Pagu letos vseeno ne bo

Shutterstock

Štab civilne zaščite Novalja na Pagu je sporočil, da letos poleti ne bodo izdajali soglasij prirediteljem zabav in koncertov na plaži Zrće, poroča Večer na spletni strani.

V luči zadnjih dogodkov, povezanih z okužbami s koronavirusom v nekaterih nočnih klubih po Hrvaški, smo se odločili, da v letošnji turistični sezoni ne izdamo dovoljenja klubom in koncesionarjem za organizacijo festivalov, after partijev, zabav na ladjah in podobnim dogodkom, so zapisali v sporočilu za javnost.  

Štab civilne zaščite je podobno predlagal tudi odgovornim iz sosednje občine Kolan, kjer prav tako deluje nekaj priljubljenih nočnih lokalov, med drugim klub Noa. 

Ob tem so še sporočili, da na področju mesta Novalja trenutno ni podatkov o tem, da bi kdorkoli bil okužen s koronavirusom. 

Kritike v medijih

Nekaj ur pred odločitvijo štaba je bila slika obrnjena. Predstavnica tamkajšnjih klubov je namreč za hrvaški Index.hr dejala, da bodo klube odprli, ob tem pa zagotavljala, da bo za varnost ustrezno poskrbljeno, ves čas pa bodo spremljali tudi aktualno dogajanje, povezano s širjenjem koronavirusa. 

Njena izjava je v javnosti naletela na buren odziv, med drugim jo je komentiral vladni govorec Jelko Kacin, ki je na novinarski konferenci v ponedeljek dejal, da so ravno Slovenci pokupili največ kart za prireditve na plaži Zrće na Pagu, kar je označil za nerazumljivo in nerazumno za državo, ki v tem trenutku predseduje Evropski uniji.

Na torkovi novinarski konferenci je Kacin nato povedal, "da se je je hrvaška vlada odločila, da bo prevzela naše vzorce obnašanja in bo zaprla nočne lokale, diskoteke ter odpovedala večje prireditve, med drugim tudi zabave na plaži Zrće."

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.