N.Z. | 10. 2. 2022, 12:59

Znan je motiv za srhljiv umor v Reki: "Ni našel svoje denarnice, pa jo je obtožil, da mu jo je ukradla!"

profimedia

Medtem ko je Roman Brnada, zdaj znan kot 'morilec iz Reke', premeščen v zaporniško bolnišnico v Zagrebu, se po zaslugi posnetkov varnostnih kamer v lokalu, v katerem se je 6. februarja brutalni incident zgodil, stvari počasi razčiščujejo.

Na posnetkih se vidi, kako je ulični pevec Brnad naenkrat vstal od mize in napadel 67-letno Darinko Krivec. Zagrabil jo je za glavo, pri čemer so mu napad skušali preprečiti trije moški, jo vrgle po tleh, nato pa ji skakal po glavi. Ženska je umrla na kraju dogajanja, obdukcija pa je pokazala, da je umrla zaradi poškodb glave.

Posnetek je medtem končal na družbenih omrežjih in se viralno razširil.

Pa motiv? Vse kaže, da je problem nastal, ko je bilo potrebno plačati račun zapitka v lokalu. Brnad ni takoj našel svoje denarnico, zato je 67-letnico obtožil, da mu jo je ukradla. Njegovo vedenje se je v trenutku spremenilo. Takrat je napadel gospo Darinko.

Denarnico so po brutalnem umoru našli na tleh lokala, ni pa povsem jasno, kako je tja prišla, so zapisali pri Indexu.

Policijska preiskava zaenkrat ni našla nobene bližnje povezanosti med Brnadom in gospo Krivec. Slednja se je mudila v Reki v podnajemniškem stanovanju in se prehranjevala v ljudski kuhinji. Njeno stalno prebivališče je sicer prijavljeno v Slavoniji.

Bianca Kolompar, žena romana Brnade, pa naj bi povedala, da se je Brnad pogosto pritoževal, da ga ljudje na ulici 'fehtarijo' za denar: "Rekel mi je samo, da nekateri ljudje terjajo od njega denar, ko poje na ulici, kar ga je zelo jezilo." Povedala je tudi, da bi ga lahko prav strah pred tem, da bi ga nekdo okradel, razlog za srhljivo dejanje, in dodala, da Darinke Krivec nikoli ni omenjal. "Ni mi povedal, da gre z neko gospo na kavo. Morda je videla, da ga zebe, pa je želela, da se pogreje, ne vem."

Tisto jutro, ko se je zgodil umor, pa se ji je zdel še posebno utrujen. Šel je peti na ulico, le nekaj ur kasneje pa ji je na vrata že trkala policija, o njenem pričevanju še piše Večernji list.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol