28. 3. 2022, 11:17 | Vir: STA

Znano je, kdo je krivec za požare na območju centra Ljubljane

Daniel Novakovič/STA

Ljubljanski policisti so prijeli osumjenca. 

V nedeljo so namreč poročali o požaru v notranjosti zabojnika za testiranje na covid-19 na Bavarskem dvoru, v katerem je nastalo za več tisoč evrov škode, obveščeni pa so bili še o požaru stojnice ter smetnjaka ob enem od gostinskih lokalov.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, je pri požaru smetnjaka, ki bi se lahko razširil še na objekt, a ga je pogasil občan, nastala zgolj manjša materialna škoda. Za nekaj sto evrov škode pa je nastalo na Cankarjevem nabrežju, kjer je zagorela ponjava stojnice.

25-letnika so policisti prijeli po prejemu obvestila občanke o gibanju osebe na kraju požarov. Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljen, da je vlomil v kontejner, od koder je odtujil monitor, nato pa v njem zanetil požar. Prav tako je osumljen, da je zanetil še ostala dva omenjena požara.

Osumljenca, ki ga v preteklosti še niso obravnavali zaradi podobnih dejanj, so pridržali za čas zbiranja obvestil zaradi sumov kaznivih dejanj vloma, poškodovanja tuje lastnine in povzročitve splošne nevarnosti. Policisti nadaljujejo s preiskavo dogodkov, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili s PU Ljubljana.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.