A.B. | 24. 1. 2022, 21:35

Zoper legendarnega NBA igralca IN 'anticepilca' TAKŠNE sankcije

Profimedia

V svetu športa je pred kratkim odjeknila novica, da je bil zaradi nespoštovanja epidemioloških ukrepov za zajezitev širjenja covida-19 sankcioniran eden najboljših igralcev NBA lige, John Stockton. 

Po poročanju tujih medijev se je na udaru sankcij zaradi nespoštovanja epidemioloških ukrepov znašel 59-letni John Stockton, eden največjih zvezdnikov košarkarskega parketa vseh časov. Nekdanji član univerze Gonzaga in moštva Utah Jazz je postal tarča številnih kritik potem, ko so ga v košarkarskih dvoranah večkrat zasačili brez zaščitne maske. Sam je o tem dejal: ''Dejali so mi, naj na tekmah ves čas nosim masko, ker izstopam in s svojim obnašanjem kot prepoznavna osebnost dajem zgled ostalim. Menda je bilo zoper mene podanih nekaj obtožb, zato so imeli vodilni na voljo dve možnosti: da me prepričajo v nošenje maske ali pa mi prekličejo vstopnico.''

In prav zato, ker Stockton velja za izrazitega nasprotnika cepljenja proti covidu-19, obenem pa se ne strinja z ukrepom obveznega nošenja zaščitnih mask, mu je direktor študentske ekipe Gonzaga, Chris Standiford, sporočil, da mu je vodstvo preklicalo sezonsko vstopnico za oglede vseh nadaljnjih tekem, saj se v dvorani ne drži razpisanih pravil. Slednja namreč med drugim velevajo, da morajo vsi obiskovalci McChartey Athletic Centra (ki sprejme do 6.000 obiskovalcev) obvezno nositi zaščitne maske. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.