A.B. | 24. 1. 2022, 21:35

Zoper legendarnega NBA igralca IN 'anticepilca' TAKŠNE sankcije

Profimedia

V svetu športa je pred kratkim odjeknila novica, da je bil zaradi nespoštovanja epidemioloških ukrepov za zajezitev širjenja covida-19 sankcioniran eden najboljših igralcev NBA lige, John Stockton. 

Po poročanju tujih medijev se je na udaru sankcij zaradi nespoštovanja epidemioloških ukrepov znašel 59-letni John Stockton, eden največjih zvezdnikov košarkarskega parketa vseh časov. Nekdanji član univerze Gonzaga in moštva Utah Jazz je postal tarča številnih kritik potem, ko so ga v košarkarskih dvoranah večkrat zasačili brez zaščitne maske. Sam je o tem dejal: ''Dejali so mi, naj na tekmah ves čas nosim masko, ker izstopam in s svojim obnašanjem kot prepoznavna osebnost dajem zgled ostalim. Menda je bilo zoper mene podanih nekaj obtožb, zato so imeli vodilni na voljo dve možnosti: da me prepričajo v nošenje maske ali pa mi prekličejo vstopnico.''

In prav zato, ker Stockton velja za izrazitega nasprotnika cepljenja proti covidu-19, obenem pa se ne strinja z ukrepom obveznega nošenja zaščitnih mask, mu je direktor študentske ekipe Gonzaga, Chris Standiford, sporočil, da mu je vodstvo preklicalo sezonsko vstopnico za oglede vseh nadaljnjih tekem, saj se v dvorani ne drži razpisanih pravil. Slednja namreč med drugim velevajo, da morajo vsi obiskovalci McChartey Athletic Centra (ki sprejme do 6.000 obiskovalcev) obvezno nositi zaščitne maske. 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel