2. 7. 2020, 09:53 | Vir: STA

Žrtve slavnega filmskega producenta bodo dobile skupaj 19 milijonov dolarjev

Profimedia

Pravosodna ministrica New Yorka Letitia James je sporočila, da bodo žrtve spolnih napadov in nadlegovanja nekdanjega slavnega filmskega producenta Harveyja Weinsteina iz zapuščine njegovega propadlega filmskega podjetja dobile skupaj 19 milijonov dolarjev.

Denar pa še ne bo prišel z Weinsteinovih računov, kjer ga verjetno ni več veliko po plačilu armade odvetnikov, ki ga niso zmogli ubraniti pred obsodbo na 23 let zapora zaradi posilstva in spolnega napada.

Weinsteina teh dejanj obtožuje kar okrog 90 žensk, med njimi tudi več slavnih igralk, kot so Angelina Jolie, Salma Hayek in druge.

Vse žrtve niso zadovoljne z vsoto in z dejstvom, da Weinstein ne bo plačal ničesar, kar pomeni, da ne sprejema nobene odgovornosti. Prav tako se ne strinjajo s tem, da zanje ne bo več druge poti za iskanje kompenzacije za trpljenje pod Weinsteinom, zaradi česar bodo njihovi odvetniki nasprotovali poravnavi, ki jo mora potrditi sodišče. Nekaj žrtev je že decembra lani sklenilo dogovor o odškodnini v višini 25 milijonov dolarjev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.