Živa Avžner | 8. 6. 2022, 20:00

Nekdanja zmagovalka Sanjskega moškega Nuša Rojs: "V zadnjih 10 letih sem doživela velike vzpone in padce."

Nuša Rojs/osebni arhiv
Nekdanja zmagovalka Sanjskega moškega Nuša Rojs: "V zadnjih 10 letih sem doživela velike vzpone in padce." (foto: Nuša Rojs/osebni arhiv)

Nekateri poznate Nušo kot pevko, spet drugi kot udeleženko hrvaškega šova Sanjski moški, kjer je tudi zmagala. Z njo smo se pogovarjali o tem, kaj trenutno počne, katera vloga ji je najbližje in o njeni novi skladbi Do zvezd.

Odkar se je pojavila v drugi sezoni hrvaškega šova Sanjski moški, štajerska pevka Nuša Rojs uživa veliko medijske pozornosti. Na družbenih omrežjih svoje oboževalce in sledilce pogosto obvešča tako o resnih kot nekoliko bolj zasebnih temah, s katerimi skuša pomagati s svojimi izkušnjami. Z njo smo se pogovarjali o njenih dnevnih rutinah in o tem, kako se je s svojo kariero soočala ob izbruhu pandemije koronavirusa.

Kakšna je vaša jutranja rutina?

Jutranja rutina je pomemben čas zame, preden začnem z vsemi drugimi dnevnimi obveznostmi. Prvo uro prebujanja se ponavadi razgibam z različnimi vajami, meditiram, pristavim vodo za čaj, pobrskam po radiu, če je kje kakšna dobra pesem, ali za dobro razpoloženje kakšno poiščem na internetu. Druga ura prebujanja pa vključuje zajtrk, prho, izbiro oblačil in pripravo  obrokov za v službo.

Je tudi narava velik del vašega življenja?

V naravi sem skoraj ves svoj prosti čas in rada sem v gibanju. Kolesarjenje, tek, rolanje, jahanje, pohodništvo - vse to me zelo veseli, prav tako pa si tudi rada vzamem nekaj minut, da se popolnoma umirim in sprostim.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nuša Rojs (@nusarojs)

"Rada sedim ob ribniku, se naslonim na drevo, zaprem oči in poslušam zvoke okrog sebe ter svoje dihanje. Zadnja leta okoli hiše urejam zelišča in zelenjavo, saj načrtujem, da nekoč dosežem popolno samooskrbo."

Pravite, da ste ekonomistka, pevka, tekstopiska, vplivnica in animatorka. Kaj vas najbolj definira oziroma kaj trenutno najbolj čutite v tem obdobju?

Kaj pa vem, to se mi zdi tako, kot bi vprašali žensko, katera je mati in žena, kaj je več - mati ali žena. Vse, kar lahko rečem, je, da si najmanj želim delati v administraciji in čimveč kot pevka in tekstopiska, ampaķ žal še ni tako.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nuša Rojs (@nusarojs)

Izdali ste torej novo avtorsko pesem Do zvezd, za katero ste mi zaupali, da vam je njeno besedilo v veliko motivacijo. Zakaj?

V zadnjih 10 letih sem doživela velike vzpone in padce. Po tem, ko se mi je skoraj nasmehnila sreča in boljše možnosti za nastope ter večja prepoznavnost, je sledilo popolno zaprtje zaradi covida. Resno sem razmišljala, kako po vsem tem še nadaljevati in z glasbo in v partnerskih odnosih. Zakaj se sploh še trudim, se sploh izplača, kako sploh ustvariti in predstaviti še kakšno pesem, koga spoznati na novo in podobno.

"V tem čudnem obdobju, ko je propadlo toliko malih in velikih podjetnikov in obupalo toliko ljudi, kako naj pa jaz vseeno nadaljujem in zakaj sploh bi?"

In zgodilo se je spontano, ko sem sama sebi v ogledalu zapela: "Nihče ne ve, kako dolgo bova tukaj, zakaj bi umirala, daj rastiva skupaj. Gre še dlje, ne obupaj!" Preplavila so me vsa ta prisotna čustva in preobrat, ki se je zgodil v meni ob tem dejanju, mi bo za vedno v motivacijo. Umirati pomeni obupati, pomeni zavreči svoje sanje in vse, za kar si se trudil in upal. Jaz ne bom umirala, jaz bom živela svoje življenje, še naprej bom sanjala in uresničevala svoje sanje.

Pojavili ste se že v kar nekaj resničnostnih šovih. So vam že od nekdaj všeč in zakaj se odločite za njih?

Nikoli mi niso bili všeč, ampak so nekakšen obvezen korak, da se prebiješ do širše publike. Seveda ti tega ni treba, če imaš denar za PR, veze in poznanstva ali že koga od svojih domačih na glasbeni sceni. Če tega ni, kaj še preostane drugega mladi ženski, ki si želi  prepoznavnosti svojih pesmi?

"Razen tega, da se sleče, naredi umetne ustnice in prsi. To niso prijetne, ampak so realne izbire."

Mislim, da sem izbrala najboljšo možnost in ničesar ne bi spremenila, če bi še enkrat razmišljala o tem, kako opozoriti na svoje pesmi.

Kako sprejemate kritiko?

Odkar vem, da vsak izhaja iz sebe s svojimi komentarji in sem sama v dobrem čustvenem ravnovesju, kritiko odlično sprejemam.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nuša Rojs (@nusarojs)

Kako na vas vpliva prepoznavnost, ki ste jo dosegli skozi leta?

Na mene osebno prepoznavnost nima vpliva, saj sem enaka, kot sem bila pred javnim izpostavljanjem.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.