30. 6. 2020, 18:00 | Promocijska objava

Ostanite varni tudi na električnem kolesu in skiroju

Promocijski material

Kolo ali skiro je tudi med počitnicami odlično prevozno sredstvo. Izbire je res veliko, prav poseben užitek pa je vožnja s tistimi na električni pogon. 

Uporaba električnega kolesa ali skiroja ima seveda svoje prednosti. Z njim ste v mestu hitrejši, omogoča vam fleksibilnost in ne zavzame veliko prostora. A če niste dovolj previdni, lahko prednost postane tudi slabost, večja hitrost pomeni tudi večjo možnost za nastanek poškodb in škode.

Ste vedeli, da lahko že za nekaj evrov na leto zavarujete vsa svoja prevozna sredstva in da vam to zavarovanje omogoča tudi asistenco kjerkoli v Sloveniji?

Prednosti in slabosti uporabe električnega skiroja in kolesa

Priljubljenost električnih skirojev in koles ne upada. Razloge lahko pripišemo njihovim številnim prednostim.

Skiroji so majhni in zložljivi in lahko jih odnesete s seboj. Kolesa pa vas brez večjega napora zapeljejo daleč ali pa v zelo strm klanec. Baterije so dovolj zmogljive in običajno z enim polnjenjem lahko prevozite dobrih 25 kilometrov, s kolesi pa tudi več. S takšnim kolesom ali skirojem ste hitrejši od večine preostalih udeležencev na kolesarski stezi. Žal pa tako, kot lahko padete s kolesom, lahko padete tudi s skirojem. Ker pa so ti zaradi baterij pa tudi zato, ker so bolj robustno izdelani, težji in lahko dosegajo dokaj velike hitrosti, lahko pri trku močno poškodujete sebe in druge udeležence v prometu. 

Zavarovanje električnega skiroja, kolesa in rolke

Čeprav zavarovanje električnih skirojev ali koles še ni obvezno, to ne pomeni, da za škodo, ki bi jo z vožnjo s skirojem povzročili drugim, niste odgovorni. Ste, in stroški škode so lahko visoki, zlasti če nekoga poškodujete. Povprečna škoda iz zavarovanj splošne odgovornosti za poškodbe oseb se giblje med 3.000 in 4.000 evri. Zakaj bi tvegali in bili odgovorni za tovrstne zneske, ko pa se lahko zavarujete z Zavarovanjem odgovornosti in asistence kolesarjev ter uporabnikov posebnih prevoznih sredstev.

Med ta posebna prevozna sredstva spadajo: električna kolesa; skiroji; rolke; invalidski vozički ipd. Skupno jim je, da jih poganja uporabnik z lastno močjo oziroma imajo električen ali drug pogon, s katerim lahko dosežejo največjo hitrost 25 km/h in niso vozila po zakonu, ki ureja motorna vozila, zato zanje zavarovanje odgovornosti ni obvezno. Druga zavarovanja namreč take odgovornosti ne krijejo.

Če gre vaša mobilnost v korak s časom, naj gre z njo tudi vaše zavarovanje.

AvtoMobilno zavarovanje tudi za skiro

Avtomobilsko zavarovanje so pri Zavarovalnici Triglav razširili v AvtoMobilno ter vam omogočili, da z njim zavarujete različne oblike mobilnosti, ki jih uporabljate vi in vaši družinski člani.

Akcijsko zavarovanje odgovornosti in asistence kolesarjev ter uporabnikov posebnih prevoznih sredstev Zavarovalnice Triglav lahko sklenete samo v okviru police avtomobilskega zavarovanja, premija pa znaša 8,44 evra brez DPZP.

Vse o avtomobilnem zavarovanju lahko preberete TUKAJ.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.