10. 7. 2020, 14:52 | Promocijska objava

Kaj ne sme manjkati pri kampiranju v naravi?

Promocijski material

Šotor, kanu, prtljaga in nekaj prigrizkov za na pot ... 😉 No, ko se odpravljate kampirati v naravo, je treba precej dobro razmisliti, kaj vse potrebujete, če želite preživeti resnično neobremenjen in sproščen čas oddiha.

Poleg osnovne prtljage, ki vključuje primerna oblačila, hrano in pijačo (skupaj s priborom in posodami) ter kozmetiko in prvo pomoč (plus sredstvo proti komarjem!), ne pozabite v naglici doma vzeti šotora in spalnih vreč, podloge (armafleksa), napihljive blazine ali penastega ležišča za čim večje udobje. Če nočete jesti na tleh, so obvezni še zložljiva miza in stoli.

Nasvet: Poskrbite za čim višji vodni stolpec šivov na šotoru, saj vas lahko preseneti kakšno močno poletno deževje, in dobre kline, da vam šotora ne odnese v nevihti ali močnem vetru. In ne pozabite kladiva!

Potem pa so na vrsti še vsi rekviziti, ki bodo vaše kampiranje naredili zares zabavno, aktivno in dinamično. Poleg seta za badminton in žoge si lahko omislite še sup ali kanu. Marsikdo, ki stavi na udobje sredi narave, bi sicer najraje strpal v avto 'polovico hiše', a to večinoma ne gre, ker imata avto in prtljažnik svoje omejitve. Razen če si omislite avto, ki vam to omogoča! 

Tudi če kampirate z (veliko) družino, boste vse to z lahkoto spravili v novi, še bolj prostoren Citroën Berlingo 👇

Več praktičnosti, več udobja in obilo prostora

Citroën Berlingo je praktičen navznoter in navzven, saj ponuja dvoje bočnih drsnih vrat. Širina vrat je bila optimalno povečana, možno pa je odpreti tudi steklo na prtljažnih vratih za lažji dostop do prtljažnega prostora.

Odslej je na voljo v dveh dolžinah, M in XL, obe različici pa sta na voljo s 5 in 7 sedežnimi mesti. Po zaslugi treh enako širokih posamičnih sedežev imajo vsi potniki v zadnjem delu vozila na voljo isto stopnjo udobja ne glede na to, na katerem sedežu sedijo. Poleg tega pa vsi trije sedeži ponujajo obilo prostora v predelu kolen.

Za še več prostora in boljšo razporeditev vaše prtljage je zadnje sedeže mogoče preklopiti v popolnoma raven pod. Z različico XL bi tako prostornina prtljažnika znašala 1050 litrov, ob preklopu sovoznikovega sedeža pa bi ta znašala kar do 4000 litrov in 3 metre nakladalne površine.

Pametno vozilo

Za večje udobje in varnost je v Citroën Berlingu na voljo kar 19 sistemov varnosti in pomoči pri vožnji. Med njimi so tudi opozorilnik na voznikovo nepozornost, sistem za nadzor mrtvega kota, razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov, samodejno zaviranje v sili in kamera za pomoč pri vzvratni vožnji s funkcijo Top Rear Vision.

Poleg tega vam 8-palčni zaslon na dotik in štiri tehnologije za vzpostavitev povezave zagotavljajo neprekinjeno povezavo med digitalnim svetom in vašim vozilom: Mirror Screen, Citroën Connect Nav, Citroën Connect Box in brezžično polnjenje pametnega telefona.

Za tiste z največ prtljage ...

Prava novost pri Citroën Berlingu pa je sistem za nadzor stabilnosti vleke. Ta dodatna funkcija sistema ESP zaznava nihanja prikolice in deluje na zavorni sistem vozila, da stabilizira nihanja pri vseh vozilih, ki so opremljena z vlečno kljuko. Tako boste na poti še bolj varni, tudi takrat, ko boste na aktiven dopust s pomočjo prikolice vzeli nekaj odvečne prtljage.

Kampiranje z avtomobilom

Spremeniti družinski avto v malo počitniško vozilo je danes udobno, preprosto in hitro. Po zaslugi FLIP Camping Box-a, ki ga izdeluje podjetje Sipras, boste lahko avto spremenili v mini avtodom, in to v zgolj 5 minutah! 

Gre za modulno pohištvo, ki ga vstavite v prtljažnik avtomobila. Flip Camping Box vsebuje vse, kar potrebujete za kuhanje in pomivanje, skupaj z izvlečnimi vodili in blazinami pa tvori udobno in veliko ležišče. Njegovo popolno prileganje v vaš novi jekleni konjiček bo poskrbelo za varno in tiho vožnjo, brez dodatnih stroškov z dvojno registracijo, vinjeto, zavarovanjem in vzdrževanjem kot pri avtodomu.

Več o novem Berlingu preberite na www.citroen.si.

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.