Ločen moški razkriva, kaj bi moral storiti drugače, da bi se zakon obdržal!

20 skrivnosti uspešni razmerij

28. 7. 2020, 06:00 | Odnosi in psihologija | Vir: Govori.se

              Ločen moški razkriva, kaj bi moral storiti drugače, da bi se zakon obdržal! (foto: profimedia) profimedia

Gerald Rogers je po 16 letih zakona izgubil ljubezen svojega življenja, zato se je odločil, da bo te izkušnje z ljudmi delil na svojem blogu. "Nisem strokovnjak za razmerja. A ko enkrat na lastni koži doživiš ločitev, se začneš zavedati, kaj vse bi lahko storil drugače," je zapisal. In prav to ga loči od ostalih strokovnjakov. Je le moški, ki svoje izkušnje in opažanja deli z drugimi.

Čeprav zapis kaže moško perspektivo, se v zapisu lahko najdeta oba spola.

Tukaj je 20 Rogersovih nasvetov:

1. Nikoli ne nehajte dvoriti

Nič naj ne bo samoumevno. Vsak dan si izkazujta ljubezen in drug drugemu pokažita, koliko si pomenita. Obnašajta se, kot da sta šele začela hoditi na zmenke. 

2. Zaščiti svoje srce

Zavedati se morate, da je ljubezen vedno odvisna od dveh oseb. Ljubite partnerja/partnerico, obenem pa tudi sebe, saj bo le tako lahko partner/partnerica ljubil/a vas.

3. Vedno znova se zaljubite

Zaljubite se ne le enkrat. Ljudje se ves čas spreminjamo, zato se vsak dan ponovno zaljubite v osebo, v katero se vaš partner/partnerica razvija.

4. Vedno iščite najboljše v partnerju

Vsi ljudje imamo tako prednosti kot šibkosti. Vedno vam bodo nekatere stvari na partnerju bolj všeč kot druge. Osredotočite se na tisto, kar na partnerju obožujete, ne pa na nepomembne malenkosti.

5. Vaša naloga ni, da ga spremenite

Če se partner noče spremeniti, tega ne morete opraviti namesto njega. Pomembno je, da ste mu/ji v podporo. Pomagate lahko tako, da mu/ji ponudite varno zatočišče in mu/ji stojite ob strani pri teh spremembah.

6. Sprejmite odgovornost za svoja čustva

Samo vi lahko prevzamete odgovornost za vaša čustva. Vaš partner lahko naredi nekaj, da bi vas osrečil, a vi se morate takrat odločiti, da boste srečni.

7. Partnerja ne krivite za vašo jezo ali žalost

Včasih si je težko priznati, da nekatere situacije, zaradi katerih ste žalostni ali jezni, pravzaprav niso krivda vašega partnerja. Ponavadi to kaže na nekaj, kar morate popraviti pri sebi.

8. Pustite mu/ji, da je to, kar je

Vsakdo se v življenju srečuje z vzponi in padci. V takih trenutkih partnerju zagotovite podporo, ne glede na to, kako se počuti.

9. Šalite se

Spomnite se na zabavne trenutke in v njih uživajte. Smejta se in se skupaj veselita.

10. Pokažite mu/ji, da ga/jo ljubite

Poskusite ugotoviti, na kakšen način vaš partner/partnerica razume in izkazuje ljubezen. Vsaka oseba ljubezen izraža na drugačen način, zato poiščite stvari ki ga/jo osrečujejo in bodite na to pozorni vsak dan.

11. Bodite prisotni v trenutku

Fizična prisotnost ni dovolj, dokazati morate, da ste v vsakem trenutku tam tudi duševno in čustveno.

12. Povejte, kaj imate radi v postelji

Ne bojte se povedati in pokazati, kaj vam je všeč. Komunikacija je ključ.

13. Ne obnašajte se idiotsko

Vsi ljudje delamo napake, to je neizogibno, pomemben pa je naš odnos. Poskusite se učiti iz lastnih napak in se izogibajte nenehnemu ponavljanju enih in istih.

14. Pustite mu/ji čas zase

Čeprav življenje preživljata skupaj, se morate zavedati, da sta še vedno dve ločeni osebi z ločenimi življenji. Včasih se mora vsak za nekaj časa posvetiti sebi.

15. Pokažite svojo ranljivost

Nihče od vas ne pričakuje, da ste vedno popolni. Partnerju/partnerici lahko brez strahu pokažete svojo ranljivo plat in z njim/njo delite svoje strahove.

16. Bodite iskreni

Odnosi temeljijo na zaupanju. To pomeni, da morata biti drug z drugim popolnoma iskrena. Tudi, če naredite napako, bodite iskreni in povejte resnico.

17. Razvijajta se skupaj

Oba se bosta ves čas razvijala in spreminjala skozi različna obdobja v življenju. Učita se drug od drugega in rastita skupaj. Bodita si v podporo, najdita pa tudi skupne cilje.

18. Denar naj vas ne skrbi

Eden izmed pogostih razlogov za ločitev je prav stres zaradi denarja. Z denarjem upravljajta skupaj in držita se dogovorov.

19. Odpuščajte

Dovolite si odpuščati. Dolgoletne zamere lahko zastrupijo vaše razmerje. Nehajte šteti napake in se osredotočite na današnji dan.

20. Vedno izberite ljubezen

Ljubezen naj bo vedno v središču vašega razmerja. Vedno izberite ljubezen. Spomnite se, da ste se zaobljubili, da boste to osebo ljubili in nič ni bolj močno od ljubezni.

Povzeto po: Awarenessact.com