3 načini, kako se Alfa moški postavi v javnosti

22. 7. 2014, 08:01 | Odnosi in psihologija | Vir: Playboy

              3 načini, kako se Alfa moški postavi v javnosti (foto: profimedia) profimedia

V poplavi vse bolj popularnega čtiva o zapeljevanju je te dni luč sveta ugledala še ena, katere bonus so gotovo poglavlja pravilne uporabe govorice telesa za zapeljevanje. Edvard Kadič, avtor knjižne uspešnice Govorica telesa in osebna karizma, je pred dnevi namreč izdal novo knjigo z naslovom Zapeljevanje.

V njej se avtor loti detaljne analize recepta za uspešno zapeljevanje, razbije kar nekaj napačnih predstav, ki jih o ženskah rado gojijo o njih slabo poučeni moški, in se med drugim razpiše o Alfa moških, torej moških, po katerih tako rade koprnijo tudi najboljše in najlepše pripadnice nežnejšega spola.

Ker ženske privlačijo Alfa moški

Alfa moški je tisti moški, ki v javnosti vedno nadzoruje položaj, prostor in vsa dekleta zraven.

In ker je glavno lovišče Alfa moških prav lokal, bar ali nočni klub, si bomo značilno vedenje teh ultra samozavestnih primerkov, ki so pravi magnet za dekleta, ogledali kar v njim najbolj lastnem okolju:

1. Za omizjem: Alfa moški je v javnosti, torej tudi v baru, vedno ali v središču pozornosti ali pa pozicioniran tako, da lahko v miru nadzoruje položaj. Nahaja se torej v prvi vrsti, na čelu povorke ali v središču omizja. Kot dominanten partner, ki v odnosu do prisotnih prevladuje, bo sedel tako, da bo imel hrbet 'ščiten'. Za njim bo v najboljšem primeru stena, pri tem pa bo imel kar najboljši pregled nad lokalom.

2. Za šankom: Če ste v lokalu ob šanku, bo najbolje, da se s hrbtom naslonite na šank in se z dekletom pogovarjate tako, da bo ona gledala proti šanku, vi pa v lokal. Še bolje pa je, da vi sedite, ona pa med pogovorom stoji pred vami in gleda proti šanku. Nekolikanj težja je situacija, ko pristopite k dekletom, ki ob šanku že sedijo.  V primeru, da stojite ob njej, medtem ko ona sedi na barskem stolu, boste žal delovali le kot nek povprečnež, ki se muči okoli nje. V tem primeru je namreč ona kraljica, ki nadzoruje vas, celoten prostor (in vse druge moške okoli vas). Ker si tega ne smete dovoliti, uporabite neškodljivo zvijačo (npr. povabilo na ples), da ji sedišče kasneje enostavno prevzamete.

3. Plesišče: Primite jo za roko in jo odpeljite na plesišče, a pri tem pazite, da boste hodili prvi. To isto velja tudi v primeru, ko se bosta s plesišča vračala.

Knjigo Zapeljevanje, po kateri smo povzeli smernice osvajanja javnega prostora (in z njim vseh žensk v njem), prav te dni podarjajo na spletnem Cosmopolitanu v rubriki Moški.

Vabljeni k sodelovanju!

Edvard Kadič, ki se ukvarja s prepoznavanjem, razvojem in praktično uporabo človeškega potenciala, v knjigi predstavi proces zapeljevanja tako kot ga vidi - t.j. kot poseben izziv, saj se komunikacijske veščine načrtno povezujejo z osebnostnimi potezami posameznika, tako na zavedni kot tudi nezavedni ravni z zelo jasnim namenom: da se v celoto poveže duhovna in fizična raven človeškega bivanja.