»Dvomim, da je to naenkrat postala takšna ljubezen,« o zaroki Abramova Perko!

Zaroka je le predstava za javnost!

28. 5. 2020, 11:05 | Odnosi in psihologija | Piše: N.Z.

              »Dvomim, da je to naenkrat postala takšna ljubezen,« o zaroki Abramova Perko! (foto: Tamino Petelinšek/STA) Tamino Petelinšek/STA

V oddaji 24UR ZVEČER so o nenavadni potezi Sebastiena Abramova, ki se pred sodiščem zagovarja v aferi odrezana roka, po mnenju izprašali tudi psihologa Andreja Perka. Slednjega domnevni javni pristanek na zaroko z Julijo Adlešič ne preseneča.

Medtem ko Adleščičeva vztraja, da je bil odmevni dogodek, zaradi katerega je skoraj ostala brez roke, le nesreča (in da torej ni bila zmanipulirana), pa je Perko za Abramova jasen: gre za patologijo. Sebastian Abramov, ki mu je sodišče pripor podaljšalo še za dva meseca, je zelo inteligenten in šarmanten, a tudi manipulativen, brez razvitega moralnega čuta, občutkov krivde in sramu. Skratka vse, kar pritiče mejni (imenovani tudi borderline) osebnostni strukturi.

»Zdaj, ko je Julija v hišnem priporu pri starših, se - če je labilna oseba – po njegovih besedah lahko zgodi to, da pade pod vpliv svojih staršev. Potem on izgubi vpliv nanjo in to bo problem. Če pa jo poroči in če je zavezana nanj, je ta možnost, da preide na stran staršev, toliko manjša. O tem lahko samo špekuliramo. Morda je to res iskrena želja obeh, a močno dvomim, da je to kar naenkrat postala takšna ljubezen.«

 • Vir zgornjega navedka (citat Andreja Perka, ki je prepričan, da je šlo pri zaroki zgolj za igro in iskanje pozornosti, pa tudi poskus vplivanja na sodnico in širšo javnost), je 24ur.com.
Kaj je mejna (ali borderline) osebnostna motnja?
Gre za čustveno neuravnovešeno osebnostno motenost. V populaciji naj bi imelo takšno osebnostno strukturo okoli 5 odstotkov (narcističnih celo do 10 odstotkov) ljudi.

Več o mejni osebnostni strukturi si lahko preberete v prispevku: Najprej nebesa, naslednji trenutek pekel! Tako je, če ima vaš bližnji mejno osebnostno motnjo!

Rešite lahko tudi presejalni test mejne (borderline) osebnostne motnje, ki vam lahko pomaga določiti, ali imate tudi sami simptome te motnje: TUKAJ!