Francozi zaskrbljeni zaradi spletnega nadlegovanja šestošolcev

Posmeh in grožnje

18. 9. 2021, 06:33 | Odnosi in psihologija | Vir: STA

              Francozi zaskrbljeni zaradi spletnega nadlegovanja šestošolcev (foto: profimedia) profimedia

Francosko javnost razburja spletno nadlegovanje otrok, rojenih leta 2010. Posmehujejo se jim predvsem starejši otroci. Francoski minister za izobraževanje Jean-Michel Blanquer je ravnatelje in učitelje pozval, naj bodo pozorni.

Francoski starši so zaskrbljeni zaradi spletnega nadlegovanja otrok, starih 10 in 11 let. Ti obiskujejo šesti razred, ki pomeni prehod v naslednje obdobje šolanja. Izvor žalitev in spletnih groženj po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ni povsem znan, vendar pa se zdi, da so se pojavile na družbenem omrežju TikTok kot odziv na videoigre.

Združenje staršev šolarjev je francosko vlado v sredo pozvalo k hitremu ukrepanju, saj "so otroci, rojeni leta 2010, postali tarča kampanje žalitev in nadlegovanja".

"Tudi če veliko otrok ne uporablja družbenih omrežij, je duševno zdravje tistih, ki jih, resnično ogroženo," so zapisali v združenju FCPE.

Po poročanju francoskih medijev se starejši otroci posmehujejo mlajšim, pri čemer jim med drugim govorijo, da je njihovo oblačenje nezrelo.

Francoski minister za izobraževanje Jean-Michel Blanquer je ravnatelje šol pozval, naj bodo na to posebej pozorni. "Topla dobrodošlica šestošolcev in njihova uspešna vključitev zahvaljujoč njihovim sošolcem in odraslim je ključno pri njihovem šolanju," je zapisal.

V videu, objavljenem na Twitterju, je ob tem povedal, da lahko starši nadlegovanje otrok prijavijo na številko za nujno pomoč. Vsak učenec, ki bo nadlegoval druge, pa bo kaznovan, je zagotovil minister.