Pet stvari, katerim se morate odpovedati, če želite biti zares srečni

1. 7. 2020, 08:29 | Odnosi in psihologija

              Pet stvari, katerim se morate odpovedati, če želite biti zares srečni (foto: Shutterstock) Shutterstock

Če želite biti zares srečni, se boste morali sprijazniti, da ste za nekatere stvari preprosto prestari. Ne glede na to, koliko jih v resnici štejete. 

Torej…

1. Prestari ste, da bi bili tiho

In samo kimali z glavo ter se strinjali z vsem, čeprav v sebi čutite, da se nekaj ne sklada z vami. Ko vidite, da nekaj ni v redu, povejte to na glas, izrazite svoje mnenje. Življenje je prekratko, da bi bili tiho!

2. Prestari ste, da bi se obremenjevali s tem, kaj si mislijo drugi

Čeprav se tega morda niti ne zavedate, se podzavestno velika večina ljudi obremenjuje s tem, kako bodo izpadli pred drugimi. Kaj bodo rekli in kako bodo izgledali.

Pa kaj, če imate sive lase, pa kaj, če vaša koža ni popolna, pa kaj, če včasih rečete nekaj, kar se sliši neumno. Sprejmite se in bodite zadovoljni v svoji koži. Klasično vprašanje: “Kaj bodo sosedje rekli?” naj bo le spomin na stare čase, ko so se ljudje obremenjevali z nepotrebnimi stvarmi, ki so jim kratile užitke življenja. Prav tako vzpostavite selektivni sluh za tiste ljudi, ki radi kritizirajo.

3. Prestari ste, da bi se oblačili neudobno

Ženske, danes obujte najbolj udobne superge in pustite sicer elegantne, a neudobne čevlje doma. Naj vas nič v življenju ne obremenjuje in upočasnjuje, niti neudobna obutev.

4. Prestari ste, da bi se opravičevali za nered v hiši

Seveda bi bili vsi zadovoljni, če bi lahko imeli doma ves čas popoln red in čistočo. A žal je življenje prekratko, da bi ves čas skrbeli, da živimo sterilno kot v lekarni.

5. Prestari ste, da bi se družili z ljudmi, ki vam ne odgovarjajo

Vsi ljudje pač ne gremo skupaj, zakaj torej trpeti po nepotrebnem z ljudmi, s katerimi se ne razumemo in ne govorimo skupnega jezika. Obkrožite se z ljudmi, s katerimi se lahko zabavte, si medsebojno pomagate in naredite nekaj dobrega. 

Niti slučajno pa niste nikoli prestari za uživanje in zajemanje življenja s polno žlico!

Vir: Cosmopolitan.si