Test, ki razkriva vašo osebnost: Kakšne BARVE je vaša osebnost?

25. 9. 2021, 14:14 | Odnosi in psihologija

Da ljudje barve povezujemo z določenimi lastnostmi, je (psihološko) dejstvo. Tako rumeno povezujemo s srečo in optimizmom, modro pa z umirjenostjo in meditativnostjo. A če zagotovo veste, katera je vaša najljubša barva, pa je odgovor na vprašanje ’kakšne barve je vaša osebnost?’ nekoliko bolj zapleten.

  

V nadaljevanju predstavljamo enega od 25 testov, ki razkrivajo vašo osebnost iz knjige Haulwen Nicholas. Preden se testa (v fotogaleriji) lotite, vzemite v roke svinčnik in papir, da si boste lahko k številki vprašanja izpisali še svoj izbor: a., b., c. ali d.?
Slika 1/16
profimedia

Kaj pa, če ste pri testu zbrali enako število različnih simbolov? In kaj, če test opravite večkrat, pa so rezultati vsakič drugačni? Kar mirno kri, takšne težave so pogoste. Naredite lahko naslednje:

Preberite opis in razmislite, kateri vam najbolj ustreza? Samo vi veste, kdo ste v resnici. Testi vas na to samo opomnijo.
Si želite o sebi izvedeti še več?

V knjigi KDO SEM? - 25 testov, ki razkrivajo vašo osebnost boste našli psihološko teste, ki vam bodo razkrili: kako se soočate s konflikti, kako iskreni ste do sebe, kakšna je vaša čustvena inteligenca, ste vodja ali sledilec, ste psihopat, katera žival je vaša vodnica ter še in še.

»Smo kompleksna bitja, vendar težimo k temu, da bi v svet okoli sebe vpeljali red, zato razvrščamo tudi ljudi. Psihologi kar naprej iščejo načine. Kako jih opredeliti in uvrstiti v skupine. Številne raziskave se posvečajo vprašanju, zakaj se ljudje vedemo različno in zakaj smo edinstveni. Še več pa se jih ukvarja s primerjavo med posamezniki s patološkimi nagnjenji in tistimi, ki jih nimajo. Samo spomnimo se vseh kriminalk, v katerih analizirajo psihološke značilnosti zločincev. Psihologi poskušajo med drugim predvideti človeško vedenje in s tem napovedati potek določenih dogodkov, kar pride prav marsikje, med drugim na delovnem mestu, v športu, pri razreševanju kriznih okoliščin ali posttravmatskega stresa, pri vzgoji otrok in izobraževanju. Psihologi želijo razumeti osebnost ljudi, kar naj bi omogočilo lažji nadzor in izboljšanje okolja, v katerem živimo.«

V knjigi KDO SEM? boste izvedeli nekaj malega o osebnostnih teorijah, nato pa se lahko lotite reševanja 25 testov, ki vam na preprost način razkrivajo različne vidike vaše osebnosti. Vsi temeljijo na uveljavljenih psiholoških testih in vam omogočajo, da bolje razumete sebe in svoje bližnje. Pri nekaterih se boste tudi nasmejali, pri marsikaterem pa zamislili in nemara tudi razmislili o spremembah v lastnem življenju.