2. 7. 2020, 08:33

6 nasvetov za samske, ki se v družbi poparčkanih prijateljev počutijo osamljeni

Shutterstock

Prijatelji se poročajo (ali to načrtujejo) in imajo otroke, vi pa še iščete tisto pravo ljubezen. Je z vami kaj narobe? Ali je to naraven proces?

Napotki so namenjeni predvsem tistim, ki se v družbi prijateljev počutite osamljeno, saj so vsi v srečnih razmerjih, vi pa trenutno niste zaljubljeni.

S tem ni prav nič narobe in veliko bolje je, da se ne zapletete v zvezo, dokler ne boste prepričani, da bi si z neko osebo radi ustvarili življenje.

Na kaj se morate osredotočiti v tem trenutku?

Sprejmite dejstvo, da se bo prijateljstvo vsaj malce spremenilo

Ko se najboljši prijatelj poroči ali ko njegovo razmerje postane resno, morate razumeti, da ne boste več št. 1, saj je sedaj v njegovem življenju še nekdo, ki mu veliko pomeni.

Morda se bosta manj videvala in bosta morala prestaviti kakšno aktivnost, vendar to ne pomeni, da vajino prijateljstvo razpada. Ko se ujameta, skušajta iz skupnih trenutkov iztisniti kar največ in se zabavati. Sedaj je še bolj pomembno, da skupaj počneta stvari, v katerih uživata in se nasmejita.

Ne bodite nevoščljivi

Ne zavijajte z očmi, ko vam prijateljica opisuje, kako je potekala zaroka. In ne hodite stran, ko debata steče o tem, kako je kdo praznoval obletnico s svojo ljubeznijo. Zastavite si dve pomembni vprašanji:

  • Sem srečen sam s seboj?
  • Sem lahko srečen za svoje prijatelje?

Če je odgovor na katero od teh vprašanj ne, za vsem skupaj verjetno leži večja čustvena travma, o kateri bi se morali pogovoriti s prijateljem ali celo s strokovnjakom.

Na ljubezen ne glejte kot na nekaj, kar morate imeti, ampak kot piko na i že tako popolnemu življenju.

Družite se tudi s samskimi prijatelji

Utrdite odnose z njimi, pojdite na izlet, ko bo to mogoče, in v svoj krog povabite nove prijatelje.

Pa brez skrbi, ko se bo situacija umirila, bo prišlo ogromno priložnosti za nova poznanstva. Kje jih boste spoznali? Na skupinskih vadbah, ob družabnih večerih, kjer bodo prijatelji povabili svoje prijatelje, na koncertih, tečajih slikarstva, v bralnem klubu … Saj veste, o čem govorimo?

Razvajajte se in poskrbite zase

Ne potrebujete nekoga, ki vas bo opomnil na redno hidracijo, za to lahko poskrbite sami.

Prav tako si lahko sredi tedna privoščite kopel, se odpravite na izlet in nekaj časa preživite v naravi v vašem najljubšem kotičku. Skrbite, da boste v veliki večini jedli zdravo in se redno rekreirali.

Delajte na sebi, ustvarite najboljšo različico sebe in predvsem poskrbite, da boste srečni. Pozitivni ljudje v svojo družbo privabijo veliko ljudi, zato se ne bojte, da bi bili sami.

Zahvalite se za to, kar imate

Morda še niste našli prave ljubezni, nimate moža ali žene in se trenutno z nikomer ne dobivate. Ste pa ustvarili čudovito kariero in v službi od prvega dne do danes zelo napredovali.

Utrdili ste vezi s prijatelji in družino ter imate polno življenje. To ima povsem enako vrednost kot poroka dveh zaljubljencev. Ponosni bodite, saj ste ustvarili čudovito življenje.

Upajte

Najpomembnejše je, da verjamete, da boste tudi vi nekoč spoznali nekoga, s komer boste hoteli preživljati dneve, ga boste pogrešali in vas bo občasno spravljal ob živce.

Nič hudega, če ga/je še niste spoznali. Pravega časa za poroko ne določajo leta, ampak trenutek, ko se zaveste, da je ob vas nekdo, ki ga imate neizmerno radi in vam ljubezen vrača.

Zato se ne ozirajte na leta in ne štejte prijateljev, ki so že poročeni. Tudi za vas bo prišel ta trenutek. Do takrat pa ostanite pristni in skušajte vsak dan narediti vaš najboljši.

Preverite še:

Vir: Aktivni.si

 

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.